Hükümetten erken seçim açıklaması

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, erken seçim iddialarına yanıt verdi. AK Parti geleneğinde vaktinde seçim olduğunu belirten Bozdağ, "Herkes planını ona göre yapsın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten erken seçim açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçim iddialarına yanıt verdi. Bozdağ, seçimlerin vaktinde yapılacağını söyledi. Bozdağ'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Parti'nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın.

Suriye'de ateşkes kararı

Bozdağ, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi alınan Suriye'de ateşkes kararına ilişkin de şu değerlendirmeleri yaptı:

BM'nin kararını iyi okuduk. Doğu Guta ve Rakka gibi yerleşim yerlerinin ismi sayılırken, Afrin'den bahsedilmiyor. Ayrıca DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele de bu kararın dışında tutuluyor. Biz Afrin operasyonunu YPG ve DEAŞ gibi örgütlerle mücadele için sürdürüyoruz. ABD'nin odaklanmadığı terör örgütleriyle mücadelenin yapılamayacağı mantığını kabul etmiyoruz.

Erken seçim nedir?

Hükümetin kurulamaması yada herhangi bir şekilde Anayasa'da öngörülen 4 yıllık seçim dönemi dolmadan yapılan seçimdir. Erken seçim, Meclis'in bu yönde bir karar alması veya Anayasa gereği Cumhurbaşkanı'nın kendisine tanınan seçimlerin yenilenmesini isteme yetkisini kullanması üzerine yapılır.

Erken seçim kararı alınması, iktidara tek başına gelecek milletvekili sayısını çıkaramayan partilerin uzlaşamayarak, koalisyon kuramaması durumuna bağlıdır. Uzlaşamayan partiler hükümet kuramadığından, erken seçim kararı alınır.

Yorumlar

sedat sahtekarlar erken seçim kararını ne diye çı8karır dururlar fitneciler