Hüdayi Vakfı'nın uzaktan eğitimi başladı

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi'nde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başladı

Google Haberlere Abone ol
Hüdayi Vakfı'nın uzaktan eğitimi başladı

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi (İLAM) desteğiyle faaliyet gösteren Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi'nde (HUZEM) 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başladı.

​​​​​​​Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 2014'ten bugüne İslami ilimler ve Arapça alanlarında online eğitimler veren HUZEM, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ders çeşitliliği ve uzman eğitici kadrosuyla hazırlıklarını tamamladı.

Eğitim programı içeriğinde İslami ilimler alanında, "Tefsir", "Hadis", "Akaid", "Fıkıh", "Siyer", "Tasavvuf", "İslam ve Aile", "İslam Tarihi", "İslam Ahlakı ve Adabı", "İslam Sanatları", "Güncel Meseleler ve Çözüm Yolları" dersleri yer alıyor. Arapça alanında ise "Kur'an Okumaya Giriş (Elif-Ba)", "Tecvid", "Kur'an-ı Kerim Kelime Meali", "Modern Arapça A1 ve A2", "Klasik Arapça (Emsile-Bina)", "Klasik Arapça (Avamil)", "YDS-Yökdil hazırlık", "Osmanlı Türkçesi" gibi dersler verilecek.

HUZEM'in İslami ilimler alanında 28 hafta sürecek dersleri bugün itibarıyla başlarken, 14 hafta sürecek Arapça programına başvurular 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Derslerin başlangıç tarihinde sona erecek olan başvurular, talep olması durumunda uzatılacak.

Alanında uzman hocalar tarafından akşam saatlerinde canlı sanal sınıf ortamında verilecek dersler çevrim içi takip edilebilecek. Ancak dersleri canlı takip edemeyen katılımcılar, sisteme kaydedilen bu dersleri daha sonra izleme imkanı bulacak.

İslami İlimler'in 2 yıllık programını başarıyla tamamlayan katılımcılara HUZEM Sertifikası verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HUZEM Genel Koordinatörü Yaman Sırmabıyıkoğlu, her geçen sene uzaktan eğitime ilginin büyüdüğünü belirtti.

HUZEM'in yeni dönemi için 1000'den fazla başvuru aldıklarını vurgulayan Sırmabıyıkoğlu, "Dünyanın birçok farklı şehrinden öğrenciler derslerimize katılıyor, kendini geliştiriyor, sertifikalı eğitimler alıyor." ifadesini kullandı.

Yorumlar