Hüda Par’dan "müftüye nikah yetkisi"ne destek

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, müftülüklere ve imamlara nikah kıyma yetkisi verilmesini olumlu değerlendiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hüda Par’dan "müftüye nikah yetkisi"ne destek

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Parti programımızda talep ettiğimiz konulardan bir tanesi, müftülüklere ve imamlara nikah kıyma yetkisi verilmesi ve imam nikahına resmi bir statü tanınmasıydı. Bu yönde düzenleme yapılıyor olmasını bizler olumlu değerlendiriyoruz” dedi.

Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu toplantısına katılmak üzere Van’a gelen Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, STK temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Son günlerde tartışılan müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesine değinen Yapıcıoğlu, "Parti programımızda talep ettiğimiz konulardan bir tanesi, müftülüklere ve imamlara nikah kıyma yetkisi verilmesi ve imam nikahına resmi bir statü tanınmasıydı. Bu yönde düzenleme yapılıyor olmasını bizler olumlu değerlendiriyoruz. Bize göre sadece il ve ilçe müftülerinin nikâh kıyma yetkisinin verilmiş olması yetmez. Belediye başkanlarının nikâh kıyma yetkisini belediye memurlarından bir tanesine devrettiği gibi müftülüklerin de nikâh kıyma yetkisini müftülükte çalışan bazı memurlara ve ya ihtiyaç sayısına göre imamlara devredilmesinin önü açılmalıdır" dedi.

"Örgütün amacının çocuklarımızı hem okuldan hem de camiden koparmak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın camilerle ilgili ’Örgütün, amacının çocuklarımızı hem okuldan, hem de camiden kopararak kendi ideolojilerinin kolu yapmaktır’ şeklinde bir açıklaması olduğuna değinen Yapıcıoğlu, "Gerçekten hem okuldan, hem de camiden çocuklarının koparılması tehlikeli bazı sonuçlar doğurur" tespitinde bulundu.

"Devletin hafızası FETÖ mensubu memurların yazdıkları belgelerden oluşuyor"

Bir dönem camiye giden gençlere terörist muamelesi yapıldığını ve bu projede FETÖ mensubu polis memurları ile yargı mensupları ciddi rol oynadığına dikkat çeken Yapıcıoğlu şunları kaydetti:

“Malumunuz 28 Şubat sürecinde Kur’an kurslarına yazılmak için belli bir yaş sınırı getirilmişti. 12 yaşından önce Kur’an kurslarına gönderilmesinin önü kapatılmıştı. Bizim gelecek nesillerimiz, mutlaka kendi inancına, kendi maneviyatına uygun bir tedrisattan geçirilerek düzgün bir şekilde manevi eğitimini alarak yetiştirilmelidir. Yoksa gelecek bizim için karanlık olacaktır. Bir dönem camiye giden gençlere terörist muamelesi yapıldı. Camide çocuklara sadece Kur’an dersi ve siyer dersi verenlere terörist muamelesi yapıldı. Bu çocuklar tehdit edilerek camiden uzaklaştırıldı. Bu projede özellikle FETÖ mensubu polis memurları veya yargı mensupları ciddi rol oynuyorlardı. Halen devletin hafızası FETÖ mensubu memurların yazdıkları belgelerden oluşuyor. Bunun da mutlak suretle düzeltilmesi gerekiyor.”

Yorumlar