Hububat alım fiyatları

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "2016 yılı hasat dönemi hububat alım fiyatlarını pazartesi günü açıklayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Hububat alım fiyatları

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hububat hasatının devam ettiğini belirterek, "2016 yılı hasat dönemi hububat alım fiyatlarını pazartesi günü açıklayacağız." dedi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, hububat hasatının mayıs ayında başladığını hatırlatarak, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), 18 Mayıs'tan itibaren taahhütname karşılığında hububat alımını sürdürdüğünü ve bugüne kadar 190 bin ton alım gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hububat hasatının devam ettiğini belirten Bakan Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hububat fiyatları üreticilerimizi memnun edecek düzeyde seyretmektedir. Bunun yanında hasat yoğunluğuna bağlı olarak yerel düzeyde fiyatlarda değişkenlikler yaşanabilmektedir. Üreticilerimizin ürünlerini TMO'ya bırakmaları ve karşılığında avans alabilmeleri için her türlü önlem alınmıştır. Piyasa fiyatlarından memnun olmayan üreticilerimizin ürünlerini, fiyat açıklanana kadar TMO depolarına teslim etmeleri mümkündür. 2016 yılı hasat dönemi hububat alım fiyatlarını pazartesi günü açıklayacağız."

Yorumlar