Huawei Mate 40 Pro özellikleri ve fiyatı nedir?

Huawei Mate 40 Pro özellikleri ve fiyatı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Huawei Mate 40 Pro özellikleri ve fiyatı nedir?

Huawei Mate 40 Pro özellikleri ve fiyatı nedir? Huawei Mate 40 Pro kullananların birçoğu memnun kalmış durumda. Hatta bazı kullanıcıları iPhone'dan bile iyi olduğunu ileri sürüyor. Peki, Huawei Mate 40 Pro özellikleri ve fiyatı nedir? İşte detaylar: 

Huawei Mate 40 Pro özellikleri ve fiyatı nedir?
Huawei Mate 40 Pro özellikleri ve fiyatı ile öne çıkıyor

 

P40 serisiyle adından sıkça söz ettiren Çinli teknoloji devi Huawei, yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi Mate 40 ailesini duyurdu. Serinin tepe modellerinden Huawei Mate 40 Pro; gelişmiş kamera sistemi, 5nm fabrikasyon süreciyle üretilen Kirin 9000 yonga seti ve daha hızlı şarj özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Önden bakıldığında Huawei P40 Pro’yu andıran telefon, işbu arka tarafa geldiğinde ise Mate 20 Pro’dan beri süregelen dairesel ve simetrik tasarım anlayışını devam ettiriyor. Arka kapağı camdan olan Mate 40 Pro, renk seçeneği olarak kullanıcılara beyaz, siyah ve mistik gümüş opsiyonları sunuyor. Mistik gümüş rengi mat bir dokuya sahip ve bu sayede parmak izlerini daha az belli ederken, aynı zamanda ışığın geliş açısına göre renk geçişlerini de yansıtabiliyor. Telefonun arka kapağını ve ekranını orta noktada birleştirilen taşıyıcı iskelet görevi üstlenen gövde ise alüminyum malzemeden üretiliyor. Bu gövdenin çatı ve çene kısmı oldukça parlak bir yapıya sahipken, sağ ve sol taraf ise neredeyse gövdeden çok Huawei’nin 'Horizon Display' adını verdiği 88 derece kıvrımlı ekran ile sarmalanıyor. Bu tarafta güzel olan gelişme ise ses açma/kısma tuşlarının geri gelmesi oluyor. Mate 30 Pro ile birlikte ses tuşlarını kaldırarak, ses açma/kısma işlevini kıvrımlı ekranın sol kenarından yapılacak aşağı/yukarı sürükleme hareketine atayan Huawei, kullanıcılardan gelen geri bildirimler üzerine bu kararından vazgeçmiş ve ses tuşlarını Mate 40 Pro’nun sağ tarafına yerleştirmiş. 9.1 mm kalınlık ve 212 gram ağırlık değerlerine sahip olan telefonun suya ve toza karşı dayanıklılığı, IP68 ile derecelendirilmiş. Böylelikle Mate 40 Pro’nun suya karşı mukavemeti, 1.5 metre derinliğindeki suda 30 dakikaya kadar olacak şekilde sertifika ile güvence altına alınmış.

Mate 40 Pro ile Şelaleden Dökülüyormuşçasına Ekran Deneyimi

Mate 40 Pro, kenarları 88 derece kavisli bir ekran üzerine kuruluyor. Kıvrımlı olması sebebiyle bu ekranı şelaleye benzeten Huawei, kullanıcıların içerik tüketirken metin ve videoların sanki şelaleden dökülürmüşçesine gibi bir izleme deneyimi yaşayacaklarını belirtiyor. Ayrıca ergonomik olarak telefonu daha iyi kavramayı sağlayan bu kavisli ekran, kazara dokunuşlar sonucu istenmeyen bir durumun ortaya çıkmasını engellemek için de gelişmiş yanlış dokunma önleme algoritmalarıyla destekleniyor. İşbu ekranın teknik özelliklerine geldiğinde ise detaylar şöyle: Ekran büyüklüğü 6.76 inç, çözünürlük 2772 x 1344p (Full HD+) ve tazeleme hızı 90 Hz. Huawei Mate 40 Pro, selefi P40 Pro’da olduğu gibi sol üst tarafında öz çekim kamerası için hiç de mütevazi olmayan bir deliğe ev sahipliği yapıyor. Bu deliğin içerisinde f/2.4 diyafram değerine ve 13 MP çözünürlüğe sahip ana kamera ile 3 boyutlu derinlik algılayıcı sensör yer alıyor. 3 boyutlu derinlik sensörü sayesinde çok daha gelişmiş bir yüz tanıma sistemine yer verilirken, aynı zamanda akıllı hareket kontrolüyle de uzaktan el hareketleriyle ekranı kaydırabilir, fotoğraflar arasında gezinebilir, ekranı uyandırabilir veya gelen çağrıları yanıtlayabilirsiniz. Ayrıca Eyes on Display özelliği sayesinde de kullanıcıların ekrana baktığını anlayabilen Huawei Mate 40 Pro, her zaman açık ekran (Always on Display) yerine yalnızca ekrana bakıldığında ekranı aydınlatıyor ve bu sayede pilden tasarruf ediyor.

Kirin 9000 ile Güç ve Hız Huawei Mate 40 Pro’da!

Huawei Mate 40 Pro, 5nm üretim geometrisi üzerine inşa edilmiş sekiz çekirdekli Kirin 9000 yonga setinden güç alıyor. Entegre 5G modeme sahip dünyanın ilk 5nm çip seti olan Kirin 9000, yeni 5nm üretim süreci sayesinde 15.3 milyar transistöre ev sahipliği yapıyor. İşlem birimi 1 + 3 + 4 mimarisi üzerine kurulan Kirin 9000’in içerisinde; biri 3.13GHz frekans hızında çalışan, üç tanesi 2.54GHz frekans hızın da çalışan Cortex-A77 çekirdeği ve diğer dört tanesi de 2.04 GHz hızında çalışan Cortex-A55 çekirdeği ile kümelenen 8 çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Grafik tarafında ise 24 çekirdekli Mali-G78MP24 GPU’su bulunduran yonga, yapay zeka işlemlerini hızlandırmak için de iki büyük çekirdek ve bir küçük çekirdek içeren bir NPU’ya ev sahipliği yapıyor. Tüm bu paketlemeye, 8 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB UFS 3.1 dahili depolama alanı (NM kart ile genişletilebilir) eşlik ediyor. Telefonun ihtiyaç duyduğu enerji ise 4400 mAh kapasiteli bataryadan temin ediliyor. Kablolu olarak 66W hızlı şarj desteğine sahip olan Mate 40 Pro bataryası, 50W kablosuz şarj ve 5W ters kablosuz şarj desteğini de bünyesinde barındırıyor.

Huawei Mate 40 Pro Kamera Özellikleri ile Neler Sunuyor?

Duyurduğu her yeni amiral gemisi telefonla mobil fotoğrafçılıktaki kartları yeniden dağıtan Huawei, Mate serisinin en yeni üyesi Mate 40 Pro ile yine zirveye oynuyor. Akıllı telefonların kamerasını test eden bağımsız test kuruluşu DXOMARK’tan 136 puan alarak zirveye oturan Huawei Mate 40 Pro kamerası, f/1.9 diyafram değerine ve 1/1.28 inç sensör büyüklüğüne sahip 50 MP çözünürlüklü ana, f/1.8 diyaframlı 20 MP ultra geniş açılı kamera ve f/3.4 diyaframlı 12 MP telefoto kamera sensörlerinden oluşuyor. Daha doğru ve hızlı odak için lazer sensörle desteklenen bu kamera paketi, ışığın yetersiz olduğu durumlarda ortamı aydınlatmak için de çift tonlu LED flaşa ev sahipliği yapıyor. Ana ve telefoto kamerası optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğine sahip olan Mate 40 Pro kamerası, yazılımsal olarak da önemli özelliklere ev sahipliği yapıyor. Bu noktada uzunca bir süredir Leica ile iş birliğinde olan Huawei, Mate 40 Pro’yu video ve fotoğraf konusunda önemli özelliklerle donatmış. Öyle ki “steady shot” ile hareket halindeyken dahi yüksek kaliteli ve sarsıntısız videolar çekebilmek her zamankinden daha kolay iken, XD Fusion HDR Video özelliğiyle de her karenin özel olarak işlenerek olduğu gibi görünmesi sağlanıyor. Bununla birlikte izleme modu özelliğiyle odaktaki süjeyi hareket halinde olsa dahi kadrajın merkezinde tutabilen Huawei Mate 40 Pro, hikaye oluşturucu özelliği sayesinde de çekimden önce videoya arka plan müziği, filtre ve efekt eklenmesini sağlayarak özellikle sosyal medyaya uygun içerikler oluşturmayı çok daha pratik hale getiriyor. Ses konusunu da es geçmeyen Huawei, ses yakınlaştırma özelliğine yer vermeyi ihmal etmemiş. 4K @60 FPS videolar çekebilen Mate 40 Pro; aynı anda hem ön hem de arka kamera ile video kaydı gerçekleştirebiliyor. Ağır çekim kanadında da 1080p çözünürlükte 480 FPS, 720p çözünürlükte ise saniyede 3840 kare ağır çekim videolar kaydedebiliyor. İşbu fotoğrafa geldiğinde ise özellikle ultra geniş açılı kamerada önemli iyileştirmeler kendini gösteriyor. Artık daha geniş bir görüş alanının yanı sıra daha zengin ayrıntı sunan ultra geniş açılı kamera, gelişmiş düşük ışık performansı ve bozulma düzeltme algoritmaları sayesinde de fotoğraflardaki bozulmaları önemli ölçüde azaltıyor. Konu yakınlaştırmaya geldiğinde ise 5 kat optik ve 10 kat hibrit yakınlaştırma yapabilen Mate 40 Pro, 50 kata kadar da dijital yakınlaştırma yapabiliyor.

Güncel Teknolojiler ve Ekosistem Özellikleri Mate 40 Pro’da!

Huawei Mate 40 Pro; 5G, Wi-Fi 6, NFC ve Bluetooth 5.2 güncel bağlantı teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca çift stereo hoparlör, yüz tanıma ve ekrandan parmak izi okuma özelliklerine de ev sahipliği yapan telefon, ekosistem özellikleriyle de destekleniyor. Bu özellikler arasında Huawei M Pen 2 desteği, çoklu ekran desteği ve Huawei Share yer alıyor. Dilerseniz Huawei Watch GT2 Pro akıllı saat modeline satın alarak saat üzerinden çağrı yanıtlama, bildirimleri görüntüleme, fotoğraf çekme gibi ekosistem özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Mate 40 Pro, kutudan Android 10 işletim sistemi üzerine kurulmuş EMUI 11 kullanıcı arayüzü ile çıkıyor. Android lisansı iptal edildiği için servis tarafında Huawei Mobil Servisleri’ni barındıran telefon, uygulama mağazası olaraksa AppGallery’e ev sahipliği yapıyor. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olan Huawei Mate 40 Pro fiyatı, yurt dışı için 1.199 euro olarak belirlenmiş durumda. Türkiye’de ise 10.000 TL üzeri bir fiyat etiketi taşıyacak olan Mate 40 Pro ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Huawei Mate 40 Pro Teknik Özellikleri
Ekran Boyutu: 6.76" OLED
Çözünürlük: 2772 x 1344 (FHD+)
Tazeleme Hızı: 90Hz
Boyut: 162,9 x 75,5 x 9,1 mm
Ağırlık: 212g
Yonga seti: Kirin 9000
Çekirdek Sayısı: 8
Arka Kamera: Geniş açı 50 MP (f/1.9) + Ultra geniş açı 20 MP(f/1.8) + Telefoto 12 MP (f/3.4)
Yakınlaştırma: 5x optik, 10x optik, 50x dijital yakınlaştırma
Gece Modu: Var
Ön Kamera: 13 MP (f/2.4) + 3D derinlik algılayıcısı
Yüz Tanıma: Var
Video: 4K @60FPS
Bluetooth: BT 5.2
Wi-Fi: Wi-Fi 6
Hücresel Bağlantı: 5G
USB: USB-C
NFC: Var
Dahili Hafıza: 256 GB
RAM: 8 GB
Batarya Kapasitesi: 4400 mAh
Şarj Hızı: 66W
Kablosuz Şarj: Var
Ters Kablosuz Şarj: Var
Kablosuz Şarj Hızı: 50W
Suya Dayanıklılık: Var
Parmak İzi Tarayıcı: Var (ekrandan)
Çift Stereo Hoparlör: Var
Artırılabilir Hafıza: Var (NM kart ile)
Renk Seçenekleri: Beyaz, siyah, mistik gümüş
İşletim Sistemi: Android 10 - EMUI 11
Çıkış Tarihi: 22 Ekim 2020

Yorumlar