HSK mescidinde müfettişe bıçaklı saldırı
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda görevli bir yemekhane personeli, HSK müfettişi Mehmet Aslan'ı mescitte bıçaklayarak ağır yaraladı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda (HSK) meydana gelen olayda, yemekhane personeli olduğu belirtilen bir şüpheli, HSK müfettişi Mehmet Aslan'a bıçakla saldırıda bulundu. Olay, mescit alanında gerçekleşirken, müfettişin boğazından yaralandığı ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Saldırı, HSK binasında mesai saatleri içinde meydana geldi. Ağır yaralanan Mehmet Aslan, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Aslan'ın hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI
Saldırının ardından suç aletiyle birlikte kaçmaya çalışan şüpheli, güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin, HSK yemekhanesinde 15 Nisan'da işe başladığı ve o zamandan beri burada çalıştığı belirtildi. Saldırının nedeni henüz bilinmezken, güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
Olay sonrası HSK binasında güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve yemekhane personelinin daha sıkı denetimlere tabi tutulacağı kaydedildi. Yetkililer, olayın aydınlatılması için kamera kayıtlarının incelendiğini ve şüphelinin sorgusunun devam ettiğini belirtti.
Yorumlar