HSBC’nin karı yüzde 62 azaldı

- HSBC’den geçen yıla ilişkin yapılan mali bilanço açıklamasında bankanın geçen yıl vergilendirme öncesi karının bir önceki yıla kıyasla yüzde 62 oranında azalarak 7,1 milyar dolar seviyesine ilerlediği kaydedildi

Google Haberlere Abone ol
HSBC’nin karı yüzde 62 azaldı

LONDRA (AA) - İngiltere’nin en büyük bankası HSBC’nin geçen yıl vergilendirme öncesi karının bir önceki yıla kıyasla yüzde 62 oranında azalarak 7,1 milyar dolara geriledi.

HSBC’den geçen yıla ilişkin yapılan mali bilanço açıklamasında bankanın geçen yıl vergilendirme öncesi karının bir önceki yıla kıyasla yüzde 62 oranında azalarak 7,1 milyar dolar (5,7 milyar sterlin) seviyesine ilerlediği kaydedildi.

Bankadan yapılan açıklamada vergilendirme öncesi kardaki düşüşe gerekçe olarak geçen yıl İngiltere’de haziran ayında yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumdan bu yana sterlinde yaşanan sert değer kayıpları ve bankanın Brezilya’daki iştirakinin satışı gösterildi.

Geçtiğimiz yıl İngiltere’de toplam 223 şubesini kapatan HSBC’nin dijital hizmetlerin kullanımın artması nedeniyle bu yıl içerisinde İngiltere’de 62 şubesini daha kapatmayı planladığı belirtildi.

HSBC’nin geçen yıla ilişkin mali verilerini açıklamasının ardından bankanın hisseleri FTSE 100 endeksinde yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti.

Bankanın Üst Yöneticisi Douglas Flint ise geçtiğimiz yılın beklenmeyen ekonomik ve politik gelişmelerle hatırlanacağını belirterek, “Bu durum gelişmiş ekonomilerin kendi arasında ve diğer ülkelerle olan devam eden jeopolitik ve ekonomik ilişkilerindeki değişimin habercisi oldu. Değişiklikler geçici olarak yatırım aktivitesini etkiledi ve piyasa koşullarındaki oynaklığa katkıda bulundu.” ifadelerini kullandı.

Flint ayrıca İngiltere’nin AB’den çıkışı sebebiyle yaklaşık bin çalışanın önümüzdeki iki yıl içerisinde Fransa’nın başkenti Paris’e taşınabileceğini, nihai kararın ise İngiltere’nin AB ile yapacağın ayrılık müzakerelerine bağlı olacağını vurguladı.

Yorumlar