Hrant Dink cinayeti davası

- FETÖ elebaşı Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 85 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink cinayeti davası

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, dönemin Trabzon Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yüzbaşı Hüsamettin Polat'ın tanık olarak beyanları alındı.

Polat, yapılan değerlendirme toplantısında Metin Yıldız'ın sunum yaptığını, jandarma görevlileri Veysel Şahin ve Okan Şimşek'in haber alma elemanı Coşkun İğci'den Yasin Hayal'in İstanbul'da gazetecilik yapan Ermeni Hrant Dink'e yönelik saldırı yapacağını, bunun için silah almak için İğci'ye de 500 lira para verdiğini söylediğini anlattı.

Ali Öz'ün ise "Bu konuyu sonra görüşürüz" dediğini ve bunun üzerine Metin Yıldız'ın diğer konulara geçtiğini aktaran Polat, sonraki günlerde bu konuyu Metin Yıldız'a sorması üzerine bir daha toplantılara alınmadığını belirtti.

Ali Öz'ün kendisine "dedikodu" yaptığı için uyarı cezası verdiğini ifade eden Polat, Okan Şimşek'e bildiklerini anlatmasını söylediğini anlattı.

Polat, Okan Şimşek'in evraklarını değiştirdiğini gördüğünü söyledi.

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Bülent Köksal da tanık olarak beyanlarda bulundu.

Trabzon'dan kendilerine yazı geldiğini ifade eden Köksal, yazıyı parafladığını ve ilgili birimlere gönderdiğini, ertesi gün de yurtdışına çıktığını aktardı.

Yazıda, koruma talebi içermediğini ifade eden Köksal, kendisine başka yazı gelmediğini ileri sürdü.

Duruşma yarına ertelendi.

Yorumlar