Hong Kong lideri Leung gelecek seçimde aday olmayacak

- Leung, görev süresini tamamladıktan sonra ailesine zaman ayırmak istediğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Hong Kong lideri Leung gelecek seçimde aday olmayacak

PEKİN (AA) - Hong Kong Özel İdari Bölgesi Baş Yöneticisi Leung Chun-ying, gelecek yıl yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

South China Morning Post’un haberine göre, Leung, Hong Kong'da gelecek yıl mart ayında düzenlenecek liderlik seçimlerinde ailevi nedenlerden dolayı adaylığını koymayacağını duyurdu.

Leung, söz konusu kararının gerekçesi olarak "Eğer seçilmek için çalışırsam ailem dayanılmaz bir baskıya maruz kalacak. Ailemin yanında olmalı ve onları korumalıyım. Kızımın bir tane babası, karımın bir tane kocası var.” diye konuştu.

Pekin yönetiminden destek alamadığı için bu kararı aldığı iddialarını yalanlayan Leung, “Merkezi yönetim, görevimi iyi yapabilmem için sürekli beni destekledi.” ifadesini kullandı. Selefi Donald Tsang Yam-kuen’den özel yöneticilik görevini 2012’de devralan Leung, siyasi kariyerinin aile hayatını çok etkilediğini belirtti.

Hong Kong lideri, dün kızı Chai- yan’ın kaldığı Hong Kong’un Sha Tin bölgesindeki bir hastanede görülmüştü. Leung’ün kızı iki yıldır psikolojik tedavi görüyor.

Yorumlar