Hollande’dan 24 Nisan açıklaması

- Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, soykırımlar, insanlık suçları ve kitlesel suçlara ilişkin her yıl okullarda bir hafta süreyle eğitim ve araştırmalar yapılacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Hollande’dan 24 Nisan açıklaması

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkedeki okullarda her yıl bir hafta süreyle soykırımlar, insanlık suçları ve kitlesel suçlara ilişkin eğitim ve araştırma yapılacağını açıkladı.

Hollande, 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan dolayısıyla Paris’te düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Görev süresi mayıs ayında dolacak olan Hollande, "Okullarda her yıl 24 Nisan’da başlamak üzere bir hafta süreyle soykırımlar, insanlık suçları ve kitlesel suçlarla ilgili eğitim ve araştırmalar yapılacak. Bu, öğrencilere özellikle Ermeni soykırımı olmak üzere çok ciddi şiddet olaylarını gözden geçirme fırsatı verecek." ifadesini kullandı.

François Hollande, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkar edilmesinin yasaklanması konusunda yasa hazırlanması yolunda daha önce yaptığı çağrıyı yineledi.

Fransa’da konuyla ilgili çıkan yasayı Anayasa Mahkemesinin bozduğunu hatırlatan Hollande, kendisinden sonra göreve gelecek cumhurbaşkanına yine yasa yapılması için çabaları ve arayışları sürdürmesini isteyeceğini kaydetti.

Yorumlar