Hollanda’da ırkçılık tartışmaları

- Türk kökenli milletvekillerinin kurduğu Denk Partisi’ne bir süre önce katılan Hollandalı sunucu Simons, kendisine yönelik ırkçı söylemlerle ilgili şikayette bulunma kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Hollanda’da ırkçılık tartışmaları

LAHEY (AA) - Hollanda’da Türk kökenli milletvekilleri tarafından kurulan Denk Partisi mensubu Hollandalı televizyon sunucusu Sylvana Simons, kendisine yönelik dile getirilen ırkçı söylemler hakkında şikayet başvurusunda bulunacak.

Surinam asıllı Simons, partinin kurucuları Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk ile mecliste basın toplantısı düzenledi.

Sosyal medya dahil farklı platformlarda şahsına yönelik ırkçı ve cinsiyetçi hakaretlerde bulunanların cezalandırılması için şikayette bulunmaya karar verdiğini belirten Simons, bu kişilerin tespit edilerek yargılanmasını istedi.

Simons, partisinin ırkçılık ve ayrımcılıkla daha etkili mücadele edilmesi için konuyu meclis gündemine de taşıyacağını ifade etti.

Simons'un, bir süre önce katıldığı Denk Partisi’den gelecek yıl mart ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olması bekleniyor.

Simons’a yönelik sosyal medyada yapılan ırkçı yorumlar da toplumun büyük tepkisini çekmişti. Başbakan Mark Rutte ırkçı sözlere tepki gösterirken, Lahey Savcılığı söz konusu hakaretlerle ilgili soruşturmanın ancak Simons’un şikayetiyle başlatılabileceğini duyurmuştu.

Kuzu ve Öztürk, 2014’te üyesi oldukları iktidar ortağı İşçi Partisi’nden uyum konusundaki politikaları eleştirdikleri gerekçesiyle ihraç edildikten sonra kendi partilerini kurmuştu.

Mecliste bu iki milletvekiliyle temsil edilen Denk Partisi, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere hazırlık kapsamında farklı kesimlerden önemli isimleri bünyesine katmaya başlamıştı. Partiye bu çerçevede Simons’un yanı sıra bir süre önce Fas kökenli ülkedeki tanınmış isimlerden Farid Azarkan da katılmıştı.

Yorumlar