Hollanda'daki Türk vatandaşlarına halk oylaması bilgilendirmesi

ROTTERDAM (AA) - AK Parti Rotterdam Bölgesi Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından düzenlenen programda, Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının yurt...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'daki Türk vatandaşlarına halk oylaması bilgilendirmesi

ROTTERDAM (AA) - AK Parti Rotterdam Bölgesi Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından düzenlenen programda, Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının yurt dışında yapılacak halk oylaması ve yeni anayasa paketinin içeriği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Eindhoven kentinde organize edilen programda vatandaşlara, AK Parti Rotterdam Bölgesi SKM yetkilileri tarafından, yurt dışında 5-9 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak halk oylaması hakkında bilgi verildi.

AK Parti Rotterdam Bölgesi SKM Başkanı Mustafa Aslan, yaptığı konuşmada, halk oylamasına kadar Türkiye için özverili çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Hollanda SKM Koordinatörü Turan Atmaca da Hollanda'da bulunan 180 bin civarında seçmen arasından 100 bin "Evet" oyu beklediklerini aktararak, "Hollanda'daki her bir 'Evet' oyu çok önemli olduğu gibi, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşların vereceği 'Evet' oyları Türkiye'deki sonuçları mutlaka etkileyecektir." dedi.

Hollanda'da 15 Mart'ta yapılacak olan genel seçimlerin önemine de vurgu yapan Atmaca, "Referandum için gösterdiğimiz gayreti, Hollanda'daki genel seçimlerde de gösterip sandığa giderek hakkınız olan oylarınızı vermeniz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Programa katılan Kütahya'nın Tunçbilek ilçesinin belediye başkanı Agah Aşkın ise Türkiye'de halk oylaması sonrası rejimin değişmeyeceğini, ülkenin daha rahat ve sağlam adımlarla ilerleyeceğini kaydetti.

Yorumlar