Hollanda'da cami kundakçılarına ceza indirimi

Avrupa'da sık sık yaşanan cami kundaklama olaylarından biri de Hollanda'da meydana gelmişti. Sözde ifade özgürlüğünü savunan Avrupa ülkesi Hollanda, çoğunlukla Fas kökenli Müslümanların gittiği camiyi kundaklayan kişiye ceza indirimi uyguladı.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da cami kundakçılarına ceza indirimi

Son yıllarda sık sık camilerin saldırıya uğradığı Hollanda'da, bu kez bir mahkeme olayı "terör saldırısı" olarak nitelemesine rağmen saldırganlara indirim uyguladı. Arnhem-Leeuwarden Yüksek Mahkemesi, bir camiyi molotofkokteyli atarak kundaklayan zanlılara ceza indirimi uygulanmasına karar verdi.

"TERÖR" DEDİLER, DEVAMINDA "İNDİRİM" UYGULADILAR

Mahkemeden yapılan açıklamada, kundaklamanın daha önce verilen karardaki gibi "terör saldırısı" kapsamına girdiği ancak saldırıda insan hayatı tehlikesi olmadığı gerekçesi ile ceza indirimine karar verildiği belirtildi.

Mahkemece, 2016'da 4 yıl hapse mahkum edilen dört zanlıdan ikisinin cezası 3 yıla, diğer ikisinin ise 2,5 yıla indirildi. Başka bir mahkemede 4 yıl ceza alan beşinci zanlının ise yüksek mahkemeye başvurmadığı kaydedildi.

Hollanda'nın Enschede kentinde çoğunlukla Fas kökenlilerin gittiği bir cami, iki yıl önce içeride insanların da bulunduğu anda molotofkokteyli atılarak kundaklanmıştı. Kundaklanma sonucu camide hasar oluşmuş fakat içeride bulunan kişiler yaralanmadan kurtulmuştu.

Yorumlar