Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, "Arap Birliği de KİK de bizi hedef almak için terör listesi hazırladı" dedi

Google Haberlere Abone ol
Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Arap Birliği ve Körfez İşbirliği Konseyi'ni (KİK), kendi partisini hedef almak için "terör örgütü listesi" hazırlamakla suçladı. 

İslami Direnişi Destekleme Heyeti'nin düzenlediği programda yaptığı ve El-Menar Televizyonu'nda yayınlanan konuşmada Nasrallah, "Arap Birliği de KİK de bizi hedef almak için terör listesi hazırladı." dedi.

Hizbullah'ın en iyi dönemini yaşadığını savunan Nasrallah, "Direnişi destekleyen ülkelere özellikle de İran'a yönelik baskıların artacağını düşünüyoruz. Ancak bütün baskıları aşacağız." diye konuştu.
Son dönemde Hizbullah'ın terör örgütü olarak sınıflandırılması kampanyası yürütüldüğünü ve Suudi Arabistan'ın bu kampanyaya öncülük yaptığını iddia eden Nasrallah, Suudi Arabistan'ın amacının Suriye'nin Halep kentindeki ateşkesi ve müzakereleri başarısızlığa uğratmak olduğunu ileri sürdü.
Nasrallah, Suriye ve Yemen'de gerginliğin tırmanmasından da Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu.
KİK ve Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi, geçen mart ayında Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmişti. Arap Parlamentosu da 18 Nisan'da, Hizbullah'ı terör örgütü ilan eden kuruluşlar arasındaki yerini almıştı.

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu 22 Şubat'ta, Lübnan'ın, İran'daki diplomatik temsilciliklerine yapılan saldırıları kınamamasını gerekçe göstererek, bu ülkeye güvenlik konusunda yapılması planlanan 4 milyar dolarlık yardımı iptal etmişti.

Yorumlar