Hırvatistan'daki "Dubrovnik Forum 2016"

- Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız, forumun 2'nci gününde "Jeopolitik Meydan Okumalar" temalı oturumda konuştu - Yıldız, Avrupalı yetkililerin varılan göçmen mutabakatı konusunda verdikleri sözleri tutmalarının beklendiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Hırvatistan'daki "Dubrovnik Forum 2016"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Suriye meselesine çözüm bulmadan göçmen kriziyle baş etmenin zor olduğunu ve bu kapsamda Avrupalı yetkililerin Türkiye ile varılan göçmen mutabakatı konusunda verdikleri sözleri tutmalarının beklendiğini söyledi.

Hırvatistan'ın ev sahipliği yaptığı Dubrovnik Forum "Avrupa'yı Güçlendirmek: Kuzey ve Güney'i Birbirine Bağlamak" temasıyla, 25-26 Ağustos tarihlerinde Dubrovnik'te düzenlendi. Foruma Türkiye'yi temsilen katılan Yıldız, ikinci günde "Jeopolitik Meydan Okumalar" temalı oturumda bir konuşma yaptı.

Ahmet Yıldız, konuşmasının başında Türkiye'de darbe teşebbüsü sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi vererek, Türkiye'nin ister DAEŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun terörün her türlüsüyle kararlılıkla mücadele ettiğini belirtti.

Suriye ve göç krizinin çözümüne yönelik Türkiye'nin katkılarını anlatan Yıldız, bu krizin çözülmesinde Avrupa'dan arzu edilen düzeyde destek alınamadığını vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yıldız, Suriye meselesine çözüm bulmadan göçmen kriziyle baş etmenin zor olduğunu ve bu kapsamda Avrupalı yetkililerin Türkiye ile varılan göçmen mutabakatı konusunda verdikleri sözleri tutmalarının beklendiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin Avrupa'nın enerji güvenliği açısından önemli bir rol oynayabileceğine dikkati çeken Ahmet Yıldız, bu bağlamda TANAP gibi önem taşıyacak projeleri hayata geçirmek istediğini de ifade etti.

Yorumlar