Hindistan'daki protestolarda ölü sayısı artıyor

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki protestolarda çıkan olaylarda, aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'daki protestolarda ölü sayısı artıyor - Sayfa 1

Hindistan'da Afganistan, Pakistan ve Bangladeş'ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık verilmesi ancak Müslümanların kapsam dışında tutulmasının ardından başlayan protestolar sürüyor. 

Hindistan'daki protestolarda ölü sayısı artıyor - Sayfa 2

Yaşanan protestolara zaman zaman polisin sert müdahalesi yaşanırken radikal Hinduların Müslümanlara yönelik tacizleri de artarak devam ediyor. Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'da dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini ve Hindistan'da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek, aynı pozisyondaki Müslümanlar ise kapsam dışında tutulacak.

Hindistan'daki protestolarda ölü sayısı artıyor - Sayfa 3

Dün Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen protestolarda polis ekipleri Müslümanlara sert müdahalelerde bulundu. Polisin müdahalesine Hindu milliyetçileri ve Sihlerde dahil olunca şiddetin boyutu sistematik işkencelere dönüştü. 

Hindistan'daki protestolarda ölü sayısı artıyor - Sayfa 4

Sokaklarda gördüklerü Müslümanlara silah, demir sopa ve bıçaklarla saldıran polis ve Hindular yakaladıkları Müslüman göstericilere demir ve tahta soplarla saldırdı.