Hindistan, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den turizimciler Antalya'da buluştu

- Antalya'da Hint düğünlerinin ön planda olduğunu "Inventum Global Workshop" isimli turizm etkinliği başladı - KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu: - "Dünyada ve Türkiye'mizde gelişmekte olan ve büyüklüğü 165 milyar doları aşan yapısıyla düğün turizmi ülkelerimize yeni ve alternatif bir ürün sunmakta" - Antalya Valisi Karaloğlu: - "Son yıllarda turizm sektörü temsilcilerinin gayretleri ile özellikle Hindistan düğün turizm pastasından az da olsa pay almaya başladık. Bunu çok önemsiyoruz. Hindistan'ın bu büyük düğün pastasından daha büyük pay almak için gayretlerimiz var"

Google Haberlere Abone ol
Hindistan, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den turizimciler Antalya'da buluştu

ANTALYA (AA) - Hindistan, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den Hint düğünü ve MICE sektörünün (toplantı, teşvik gezisi, kongre, sergi) temsilcileri, Antalya'da düzenlenen "Inventum Global Workshop" etkinliğinde buluştu.

MICE operatörlerinden Inventum Global ile Hindistan Etkinlik ve Eğlence Yönetimi Birliği (EEMA) işbirliğiyle Belek Turizm Merkezi'ndeki Rixos Premium Otel'de başlayan etkinliğe Hindistan, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den turizm acentelerinin temsilcileri katıldı.

Etkinliğin açılış programında konuşan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, dünya ekonomisinde giderek büyüyen gelişen ve değişen bir yapıya sahip olan turizmin en dinamik sektörlerinden birisi haline geldiğini söyledi.

Kıyı turizmi dışındaki turizm türlerine olan talebin giderek artma eğilimi göstermesinin turizm ürünlerini çeşitlendirme ve farklı turizm türlerine yöneltme ihtiyacı doğurduğunu anlatan Ataoğlu, "Bu kapsamda dünyada ve Türkiye'mizde gelişmekte olan ve büyüklüğü 165 milyar doları aşan yapısıyla düğün turizmi ülkelerimize yeni ve alternatif bir ürün sunmakta. Evlilik törenleri hiç kuşkusuz tüm insanlara hayatlarının en özel saatlerini yaşatıyor. Sadece çiftler için özel olmayıp anne, baba, akraba ve dostlar için de ayrı bir heyecan kaynağı oluyor. Herkesin yüzünü güldüren ömür boyu hafızalardan silinmeyecek bir düğün yapmak isteyenleri Kuzey Kıbrıs'a davet ediyoruz." dedi.

- "Düğün pastasından daha fazla pay almak istiyoruz"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Akdeniz'in incisi Antalya'nın Avrupa’da ve dünyada en çok bilinen turizm destinasyonlarından olduğunu belirtti.

Hindistan'ın Antalya için yeni bir pazar olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkelerinden Hindistan'la turizm ilişkilerimizin bu kadar düşük seviyede olması kabul edilebilir değil. Son yıllarda turizm sektörü temsilcilerinin gayretleri ile özellikle Hindistan düğün turizm pastasından az da olsa pay almaya başladık. Bunu çok önemsiyoruz. Hindistan'ın bu büyük düğün pastasından daha büyük pay almak için gayretlerimiz var." dedi.

EEMA Başkanı Sabbah Joseph de tüm dünyada güvenlik endişelerinin yaşandığı bir dönemden geçilmesine rağmen birlikte yaşanabileceğine olan inancın tüm olumsuzlukları tersine çevirdiğini vurguladı.

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar ise özellikle Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin ürün kalitesi anlamında rakipsiz bir ülke olduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna'nın bunun farkında olduğunu dile getiren Koçkar, şunları kaydetti:

"Hindistan'ın ise burayı keşfetmesi bizim için çok önemli. Bu toplantının amacı Hindistan'daki evlilik organizasyonu olsa da onun dışında da her anlamda kendilerine hizmet vereceğimizin farkında olmalarını isteriz. Tarihte bir kadınla bir erkeğin kutsal bir mekanda ömürlerinin sonuna kadar birlikte olmaları üzerine yemin etmeleri geleneği bu topraklarda başlamış, evlilik töreninin burada yapılması bu anlamda da ayrıca bir önemi olduğunu düşünüyorum."

"Inventum Global Workshop" etkinliği 1 Haziran'da sona erecek.

Yorumlar