Hindistan ile Pakistan arasında gerginlik

Keşmir'deki kontrol hattında Hint askerlerinin açtığı ateşte 2 sivil öldü, 3 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Hindistan ile Pakistan arasında gerginlik

SonHaberler | Haber Merkezi

Hindistan ile Pakistan arasında gerginlik. Hint askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan ile Pakistan arasındaki fiili sınır olan Keşmir'deki kontrol hattında (LoC), Hint askerlerinin açtığı ateşte 2 sivilin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Pakistan Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Hint askerlerinin, sınırın karşı tarafından kontrol hattındaki Jandrot ve Hotspring bölgelerine ateş açtığı belirtildi.Açıklamada, açılan ateş sonucu 2 sivilin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Pakistan ordusunun ateşe anında karşılık verdiği kaydedildi.

Pakistan'dan Hindistan'a Nota

Yaşanan olayın ardından Pakistan Dışişleri Bakanlığı Hindistan'ın İslamabad Büyükelçisi Gautam Bambawale'yi bakanlığa çağırarak sivil can kayıpları nedeniyle büyükelçiye protesto notası verdi.

İki Ülke Arasından Sık Sık Çatışmalar Yaşanıyor

Hindistan ile Pakistan arasında Keşmir bölgesi anlaşmazlığı yıllardır devam ediyor.

İki ülke askerleri arasındaki çatışmalar, Keşmir'deki gerilimin tırmandığı 2016'nın son aylarından bu yana sık sık yaşanıyor.

Cammu Keşmir, geçen temmuzda direniş örgütü Hizbul Mücahidin'in lideri Burhan Vani'nin öldürülmesinin ardından yoğun protesto gösterilerine sahne oldu. Bölgede 10 aydır süren gösteri ve çatışmalarda, yüzlerce direnişçi ve sivil yaşamını yitirdi. Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı bölge Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor.

Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne dek yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar