Hilal Kaplan ve Trump arasındaki diyalog gündem oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine Washington'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağında bulunan gazetecilerden Hilal Kaplan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçen diyalog gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hilal Kaplan ve Trump arasındaki diyalog gündem oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında ziyareti takip eden gazeteciler arasında Hilal Kaplan'da vardı. 

ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başbaşa görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamak için basın toplantısı düzenledi.

Kameraların karşısına geçen iki lider basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorusunu sorması için Hilal Kaplan'a "Hilal hanım buyrun" demesinin ardından Trump'ın devreye girerek "Türkiye'den arkadaş canlısı bir gazeteci, arkadaş canlısı lütfen. Burada onlardan çok yok" demesi dikkat çekti. 

HİLAL KAPLAN'DAN TRUMP'A ZOR SORU

Soru için söz alan gazeteci Hilal Kaplan ise, Trump'a "Obama'nın kusurlu dış politikalarını devraldınız. Bu kusurlu politikalardan birisi ABD'yi terörist gruplarla ortak etmekti. PKK ve Suriye'de YPG. Siz bunun ABD-Türkiye ilişkilerine verdiği zararı düzeltmeye çalışıyorsunuz. Ancak siz aynı zamanda YPG'nin sözde liderini Beyaz Saray'a davet ettiniz. İsmi Mazlum Kobani. Ve bu kişi Türkiye'de en az 18 terörist saldırıdan sorumlu, bu saldırılarda 184 asker ve 48 sivilin ölümüne sebep oldu.Bugün ki toplantıdan sonra, hala onu Beyaz Saray'a çağırmayı düşünüyor musunuz? Ki böyle bir şey Türkiye toplumu için son derece gücebdirici ve kırıcı olur" sorusunu yöneltti.

TRUMP GÜLDÜRDÜ

Hilal Kaplan'ın sorusunu alan ABD Başkanı Donald Trump, tekrar Kaplan'a dönerek, "Şimdi Başkan'a bir soru sorabilirsiniz. Aynı gazeteci. Gazeteci olduğunuza emin misiniz? O soruyla Türkiye için çalışıyor" şeklinde espiri yaptı. Trump'ın sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Yorumlar