Hilal Kaplan ve şehit eşine ağır hakaret

Gazeteci Hilal Kaplan ile 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Kılıçaslan Yılmaz'a ağır hakaretlerde bulunan Saadet Partili yönetici hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Hilal Kaplan ve şehit eşine ağır hakaret

Gazeteci Yazar Hilal Kaplan ve 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Kılıçaslan Yılmaz'a sosyal medya üzerinden ağır hakaretler edildi.

Hakaretleri eden kişinin ise Saadet Partisi'nde yönetici olması duyan herkesi şaşırttı. Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasından rahatsız olduğu anlaşılan şahıs, açılışa davet edilen isimleri eleştiri adına hakaretlerde bulundu.

Twitter'da "Ebubekir_ce" kullanıcı adıyla açılan hesaptan hakaretlerde bulunan kişi, gelen tepkiler üzerine attığı mesajı kaldırdı. Ancak, yetmezmiş gibi attığı mesajın arkasında olduğunu bir başka paylaşımıyla ortaya koydu. 

Hesabın sahibinin Saadet Partili yönetici Ebubekir Savaşan olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hilal Kaplan, konuyu yargıya taşıyacaklarını, kesinlikle özür de kabul etmeyeceklerini belirterek bu konudaki kararlılığının altını çizdi.

Öte yandan Hilal Kaplan'ın teşvikiyle Twitter'da ilk kez kendisine ait bir hesap açan Şehit İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Kılıçaslan Yılmaz da, şikayetçi olacaklarını belirterek, konuyu yargıya havale edeceklerini söyledi. 

Kaplan açıklamasında, "Esma ile görüştüm, ortak kararımız: Özrünüzü kabul etmiyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Kendimi geçtim, Esma’ya yaptığınızı da asla kabul etmiyorum. Ceza & hakaret davası açıyoruz. Sizin gibi birinin, üstelik yönetici makamında Saadet Partisi’nde yer alabilmesini de kınıyorum" dedi.

Esma Kılıçaslan Yılmaz, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

15 Temmuz Şehidi İbrahim Yılmaz’ın eşi olarak, Twitter hesabı açmış bulunmaktayım. Bu vesile ile, şahsıma ve
@hilal_kaplan hanımefendiye yapılan sözlü saldırıyı büyük bir teesür ile karşılıyor sizlerin yorumuna ve yargının kararına bırakıyorum.

Yorumlar