Hikmetyar terör listesinden çıkarıldı, 4 kişi eklendi

BMGK'nın aldığı karar kapsamında Bakanlar Kurulu, Afganistan Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar’ı terör listesinden çıkardı. Listeye 4 yeni isim eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Hikmetyar terör listesinden çıkarıldı, 4 kişi eklendi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Afganistan Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, dün Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile terör listesinden çıkarıldı. 

Bakanlar Kurulu, Afganistan Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar’ı terör listesinden çıkardı. Hikmetyar hakkında 2013’te alınan mal varlığının dondurulması kararı da kaldırıldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), şubat ayında Hikmetyar’ı kara listeden çıkarmıştı. Hikmetyar, 2003’te BMGK’nın yaptırım listesine alınmıştı. Bir dönem Afganistan Başbakanlığı da yapan Hikmetyar ile Afganistan Devleti arasında ekim ayında barış anlaşması imzalanmıştı. Bakanlar Kurulu kararı, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. 

4 YENİ İSİM EKLENDİ

DEAŞ ve El Kaide ile bağlantılı kişilerin tasarrufunda bulunan mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin listede değişiklik yapıldı.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin, 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararının ekindeki "DEAŞ ve El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesine Bassam Ahmad Al Hasrı, Iyad Nazmı Salih Khalil, Ghalib Abdullah Al-Zaidi, Nayıf Salih Salım Al-Qaysı eklendi.

Karara karşı 60 gün içinde Danıştay'da dava açılabilecek.

Yorumlar