Hikmet Eraslan kimdir? Hikmet Eraslan eşi kim, Hewi Eraslan neyi olur?

Hikmet Eraslan'ın kim ve nereli olduğu soruları bu aralar merakla soruluyor. Eraslan'ın eşi Hewi Eraslan'ın da kim ve nereli olduğu yine magazin dünyasında merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Hikmet Eraslan kimdir? Hewi Eraslan kim, neyi olur

Hikmet Eraslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, eşi kim, Hewi Eraslan onun neyi olur şeklindeki sorular günlerdir merakla soruluyor. Turizm eğitimi almış ve sanata olan ilgisiyle tanınan bir iş insanı olan Hikmet Eraslan, 1971 yılında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde doğmuştur. İtalyan ressamlara ait eserlerin ağırlıkta olduğu bir koleksiyona sahip olan Hikmet Eraslan, aynı zamanda Dosso Dossi Fashion Show'un (DDFS) yönetim kurulu başkanıdır. Sanatın hayatın bir parçası olduğuna olan inancıyla hareket eden Eraslan, DDFS fuarları aracılığıyla geniş kitlelere sanata ilgi duymalarını amaçlamaktadır. 

HÜSEYİN ERASLAN KİMDİR?

Hikmet Eraslan 1971 yılında Doğubeyazıt'ta doğdu. İlkokulu burada bitirdikten sonra, orta ve lise eğitimini İstanbul'da, üniversiteyi ise turizm üzerine Londra'da tamamladı. Sanata olan ilgisi de Londra'da başladı. Özellikle Rönesans dönemine ve o dönemde yaşayan sanatçılara karşı ilgisi çok fazladır.

Hikmet Eraslan kimdir? Hikmet Eraslan nerelidir, kaç yaşında?
Hikmet Eraslan

 

O dönemde yaşayan ve Dosso Dossi takma adını kullanan İtalyan ressam Giovanni di Niccolò de Luteri'ye ise ayrı bir hayranlık duyuyor. Nitekim İtalya'da yaşadığı dönemde bu sanatçının isim hakkını alarak, İstanbul'a döndükten sonra kurduğu şirketlerine verdi. Koleksiyonunda İtalyan ressamlara ait eserler yoğunlukta.

Hikmet Eraslan kimdir? Hikmet Eraslan nerelidir, kaç yaşında?
Hikmet Eraslan

 

Eraslan, koleksiyonunda bulunan eserlerin bir kısmını, Dosso Dossi Fashion Show (DDFS) ismiyle düzenlediği hazır giyim fuarlarında sergileyerek, geniş kitlelerin sanata ilgi duymalarını amaçlıyor. Nitekim bu kitabı da bu amaçla hazırladığını belirtiyor. Sanatın adeta hayatın kendisi olduğunu vurgulayan Eraslan, fırsat buldukça dünyanın önde gelen müze ve sanat galerilerini ziyaret ediyor.

ÜNLÜ MANKENLERİ DİYARBAKIR'A GETİRİP DEFİLE YAPMIŞTI

Diyarbakır Valiliği'nin ev sahipliğinde kentin tarihi ve turistik bölgelerinde gerçekleştirilen ve 50 ülke televizyonlarında gösterilecek çekimler öncesi Sur ilçesindeki tarihi Cemilpaşa Konağı'nda ünlü mankenler Tülin Şahin, Demet Şener, Buse İskenderoğlu, Dilara Korkmaz, Cemrenaz Turhan, Şira Sahilli, Deren Talu, Derin Talu ve Madelein Sarıkabadayı'nın da aralarında olduğu 25 manken Kürt sanatçısı Rojda'nın Kürtçe müziği eşliğine mini bir defile sundu.

Hikmet Eraslan kimdir? Hikmet Eraslan eşi kim, Hewi Eraslan neyi olur?
Hikmet Eraslan kimdir? Hikmet Eraslan eşi kim, Hewi Eraslan neyi olur?

 

Independent Türkçe'ye konuşan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğubayazıtlı iş insanı Hikmet Eraslan, tekstil ürünlerinin dünyaya pazarlanması amacıyla gerçekleştirilen çekimlerin aynı zamanda Diyarbakır'ın turizm ekonomisine de katkı sağlamasını hedeflediklerini söyledi.

Eraslan, "Diyarbakır'ın ilgiye ve motivasyona ihtiyacı var. Sosyal sorumluluk projesi olarak da gördüğümüz organizasyonumuz sadece bir moda etkinliği olmayacak bir yandan da Diyarbakır'ın tarihi özelliklerini 100 milyonlarca kişiye ulaştıracak bir gücümüz var onu kullanıyoruz. Diyarbakır'ın güzelliklerini ancak moda, müzik, sanat ve kültürel etkinliklerle tanıtarak çok daha iyi bir şekilde sunabileceğimize inanıyorum. Doğubayazıtlı biri olarak Doğubayazıt'ta bunun ne kadar önemli bir aşamaya geldiğini gördüm. Aynısının Diyarbakır'a da yansıyacağını umuyorum. Turizmin, sanayinin bir an önce Diyarbakır'a gelebilmesi için sanat ve kültürel etkinlikler çok önemli. Biz de burada bunu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

On Gözlü Köprü başta olmak üzere Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında gerçekleşen dijital platform defilesine aralarında; Tülin Şahin, Demet Şener, Buse İskenderoğlu, Dilara Korkmaz, Cemrenaz Turhan, Şira Sahilli, Deren Talu, Derin Talu ve Madelein Sarıkabadayı'nın da olduğu 25 manken görev aldı.

Ünlü mankenler, Kürt sanatçı Rojda'nın seslendirdiği "Naçım Zozana" potporisi eşliğinde Dosso Dossi'nin sonbahar ve kış kreasyonunu sergiledi.

Pembe halı üzerinde ürünleri sergileyen mankenler, 50 ülke televizyonunda aynı anda yayımlanacak digital platform için hazırlanan klip sonunda Dicle Nehri üzerindeki On Gözlü Köprü'den beyaz güvercin uçurdular.

 

Yorumlar