Hikmet Çinçin kimdir, nerelidir? Hikmet Çinçin kaç yaşında?

Hikmet Çinçin'in kim ve nereli olduğu son dönemlerde iş dünyasında merakla sorulurken, kaç yaşında ve mesleğinin ne olduğu soruları da merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Hikmet Çinçin kimdir, nerelidir? Biyografisi

Hikmet Çinçin kimdir, nerelidir? Hikmet Çinçin kaç yaşında? Mesleği nedir, ne iş yapıyor soruları son dönemlerde merakla soruluyor. 

Başta Habertürk olmak üzere bazı haber kanallarına katılarak yaptığı değerlendirmeleri de dikkat çeken Çinçin'in ticaret odası başkanı olduğu biliniyor. Hikmet Çinçin kimdir, nerelidir? Hikmet Çinçin kaç yaşında?

HİKMET ÇİNÇİN KİMDİR?

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, 5 Eylül 1961 tarihinde Antakya/Hatay’ da doğdu.

İlk,orta ve lise eğitimlerini Antakya’da tamamladıktan sonra İngiltere’de 15 ay dil eğitimi aldı.

Hikmet Çinçin kimdir, nerelidir Hikmet Çinçin kaç yaşında
Hikmet Çinçin

 

İş hayatına, 2.El traktör satışı ile başlayan Hikmet ÇİNÇİN, 1993 yılında Defne Tekstil Ürünleri Dahili ve Harici Ticaret ve Sanayi Limited Şirketini kurmuştur.

Bunun yanı sıra 1997 yılında Çevre Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketini kurarak turizm alanında da faaliyet göstermeye başlamıştır. Hırdavat Malzemeleri toptan ticareti, çırçırlama, kümes hayvanları yetiştiriciliği, Massey Ferguson Traktörleri bayiliği, ISUZU bayiliği, Servis ve Yedek Parça satışı, Lastik Taban Fabrikası, Akaryakıt bayiliği işletmeciliği ile uğraşmış olup şu an zeytin ve zeytinyağı üretimi ve şişeleme, yap-sat tarzı müteahhitlik yapmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babası, lise mezunu olan Hikmet ÇİNÇİN İngilizce bilmektedir.

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) genel kurulunda mevcut başkan Hikmet Çinçin yeniden güvenoyu alarak, 5’nci döneme merhaba dedi. Beyaz listede yarışan rakibi Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı, TİM Sektörler Konseyi Üyesi iş insanı Ali Kavak’a karşı mavi listeyle seçime giren Hikmet Çinçin, 25 meslek komitesinin 18’inde birinci çıkarken, 5 meslek grubunda ise Ali Kavak’ın ekibi kazandı, 2 meslek komitesinde ise oylar eşit çıktı.


Erol Bilecik Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen seçimde, 7 bin 130 ATSO üyesi yetki belgeleri ve kimlik kartlarını göstererek oy kullandı. Büyük heyecanın yaşandığı seçimde oy kullanma işlemlerinin tamamlanması ve oy sayımının ardından günün sonunda kazanan isim belirlendi. Yaklaşık 1 saat süren oy sayım işleminin ardından kazanan taraf Hikmet Çinçin’in Mavi Listesi oldu. Çinçin’in taraftarları, sonucun belirlenmesinin ardından sevinç çığlıkları attı.

“En büyük başkan bizim başkan sloganları” arasında tebrikleri kabul eden Hikmet Çinçin, yaptığı açıklamada, seçimin kaybedeninin olmadığını söyledi. Dost meclisi olarak ipi önde göğüslediklerini belirten Çinçin, “Hayırlı olsun. Ben her zaman için ticaret erbapları için şunu derim; Bizim ideolojimiz yok. Yapılan bu seçimin kaybedeni de yok. Sayın Ali Kavak ve ekibini kutluyorum. Güzel bir yarış oldu. Centilmenlik içinde geçen bir yarış oldu” dedi.

Konuşmasında siyasilere de mesaj gönderen Çinçin, “İşinsanlarının seçimlerine müdahale etmesinler. Kendi işlerini düzgün yapsınlar. İşlerini düzgün yaptıkları zaman onları tebrik ederiz. Yapamadıkları zamanda eleştiririz. Ben buradan beni destekleyen desteklemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Az farkla gruplarını kaybeden arkadaşlarımız var. Onların da üzüntüsünü yürekten paylaşıyorum. Ama bir daha söylüyorum; neticede kaybedeni olmayan bir seçim yaşadık. Biz Ali Kavak ile birlikte yeni dönemde çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar