Hibrit araba ne demek?

Hibrit araba nedir, tam olarak nasıl bir arabadır, benzinli mi elektrikli mi veya yakıt türü nedir soruları araç sahibi olmak isteyenlerin merakla sorduğu sorulardır.

Google Haberlere Abone ol
Hibrit araba ne demek?

Hibrit araba ne demek, Hybrid veya Hibrit araba tam olarak ne anlama geliyor, yakıt konusunda benzinli veya dizel arabalardan daha mı iyi?

Hibrit arabayı Türkiye'de ilk olarak Toyota getirmişti. 

Toyota tarafından Türkiye'ye getirilen Hibrit arabalar kısa süre içerisinde hızla yayılmaya başlayınca diğer markalar da benzer araçlar üretmeye başladı. Sonrasında ise elektrikli araçlar çıktı.

Aslında hem performans hem de yakıttan tasarruf etmek isteyenlerin aradığı araç türüdür. Çünkü performans istediğinde benzinliye geçiş yapar, tasarruf yapmak istediğinde ise elektrikliyle devam eder. 

HİBRİT ARABA NEDİR?

Hibrit kelime olarak "melez" demektir. Yani "karışık". Hibrit bugün hayatımızın her alanında karşımıza sıklıkla çıkan bir kavram. Kelime anlamı "melez" olan bu kavram, farklılıkları bir araya getirip güçlü bir sinerji yaratıyor olmasıyla da dikkatleri üzerinde topluyor. Zıt gibi görünen ancak aynı amaca hizmet eden farklılıkları buluşturan hibritin, otomobil endüstrisindeki teknolojik öncülüğünü ise Toyota üstleniyor.

Hibrit modellerimiz biri benzinli diğeri elektrikli olmak üzere iki motora sahiptir. Birlikte çalışarak ihtiyacınız olduğunda pürüzsüz güç sağlar ve yüksek tork tepkisi verirler. Daha fazla performansa ihtiyaç duyduğunuz durumlarda güç düğmesine basarak hemen karşılık alabilirsiniz.

HİBRİT ARABANIN ÇALIŞMA VE YAKIT TÜKETME PRENSİBİ NEDİR?

Harekete geçerken veya düşük hızdayken araç elektrik motorunu kullanır. Elektrik motoru sayesinde aracın çok iyi tepki verdiğini görebilirsiniz. Fren pedalından ayağınızı çektiğinizde, gaz pedalına basmanıza gerek olmadan araç otomatik olarak yavaşça ilerler.

Daha fazla güce ihtiyacınız olduğunda benzinli motor, elektrikli motorla birlikte çalışarak performansı maksimuma çıkarır. Araç sabit hızda ilerlerken elektrikli ve benzinli motor, en optimum düzeyde yakıt tasarrufu sağlayacak şekilde dengede çalışır.

Her yavaşlamada veya fren bastığınızda hibrit bataryası şarj edilir. Böylece frenleme enerjisi boşa gitmez, rejeneratif frenleme ile geri dönüştürülür.

Durduğunuzda hem benzinli hem de elektrik motorları otomatik olarak durur. Bu da özellikle yoğun trafik şartlarında yakıt tasarrufu sağlar ve egzoz emisyonlarını düşürür.

Yorumlar