Hepsiburada telefon sat nakit, nasıl satılır, eski telefonu getir?

Hepsiburada telefon sat nakit, nasıl satılır, eski telefonu getir veya telefonunu nakit para karşılığında satmak istersem nasıl bir yol veya yöntem izlemem gerekiyor. İşte telefon satmak konusunda bilinmesi gerekenler:

Google Haberlere Abone ol
Hepsiburada telefon sat nakit, nasıl satılır, eski

Hepsiburada telefon sat nakit, eskiyi getir yenisini götür veya telefon yenileme işlemleri nereden ve nasıl yapılır?

Telefon markalarının her yeni modelin üzerinden henüz bir yıl geçmeden yeni bir model daha çıkarıyor. Çıkan yeni telefonlardaki özellikleri kullanmak isteyen ve hemen bu telefonlardan satın almak isteyenlerin sayısı ise az değil. Haliyle piyasada henüz az kullanılmış ve yeniden değerlendirilebilecek telefon sayısı da bayağı artmış durumda.

Piyasada çok fazla sayıda yeniden kullanılabilecek telefon varlığı bu alanda girişimleri de hızlandırdı.

Türkiye'de henüz yeni yeni başlayan telefon yenileme işlemleri dünyanın birçok ülkesinde uzun zamandır yapılıyor. Ancak resmi yönetmeliklere dayandırılması sonrasında bu işi yapan profesyonellerin de ortaya çıkmasını sağladı.

Hepsiburada telefon sat nakit, nasıl satılır, eski telefonu getir
Hepsiburada telefon sat nakit, nasıl satılır, eski telefonu getir

 

Şu anda piyasada bu işi yapan EasyCep isimli profesyonel bir şirket var. Onun yanında Hepsiburada da aynı şekilde yenileme işlemleri yapıyor.

Hepsiburada telefon sat nakit al veya yenisiyle değiştir işlemleri giderek yaygınlık kazanıyor.

Sadece telefon değil aynı zamanda akıllı saat, dizüstü bilgisayar, tablet ve bluetooth kulaklık, robot süpürge ve daha birçok elektronik eşyada eskiyi getir yenisini götür veya eskiyi getir hediye kuponu al şeklinde kampanyalar devam ediyor.

Hepsiburada telefon satma veya yenileme işlemleri nasıl yapılıyor.

Hepsiburada telefon satma işlemleri iki çeşit oluyor.

Birincisi nakit olarak para almak ikincisi ise hediye çeki olarak karşılık almak var.

Diyelim ki telefonunuzu Hepsiburada'ya sattınız ve nakit para almak istiyorsunuz.

Bu durumda süreç şöyle işliyor:

Hepsiburada.com sitesinde eskiyi getir yeniyi götür kampanyasını buluyorsunuz.

Buradan "Eskiyi getir yenisini götür" menüsünü tıkladıktan sonra "Nakit Olarak" kısmını seçiyorsunuz.

Sonrasında ise "Ödeme Yöntemini Seç" butonuyla ilerliyorsunuz. Burada "Faydalan" butonunu seçiyorsunuz.. Sonrasında "Nakit ödeme" yöntemini işaretliyorsunuz.

Sonrasında ise "Ürün bilgilerini giriyorsunuz". Burada satmak istediğiniz ürünün özellikleri ve kullanım durumuna dair temsili soruları cevaplamanız istenecek.

Sorulan soruları doğru ve eksiksiz bir şekilde cevaplamayı unutmayınız. Aksi halde ödeme alamazsınız.

Daha sonra "Ön Teklif Tutarını Öğren" butonuna tıklıyorsunuz. Burada önemli olan yukarıda da belirttiğimiz gibi verilen soruların doğru cevaplandırılmasıdır.

Daha sonra sizden "İletişim Bilgileriniz" istenecek. Tabii ki bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Aksi halde yine ödeme alamazsınız.

Sonrasında ise telefonu ne şekilde teslim edeceğinize dair size seçenekler sunuluyor. İster evden teslim edebilirsiniz ister kargoya kendiniz götürüp iletebilirsiniz.

Daha sonra ise sizden, "Sipariş Oluştur" butonuna basmanız ve siparişi tamamlamanız istenecektir.

Eski ürünün, formlarda belirttiğiniz şekilde çıkması halinde nakit para ödemeleriniz eksiksiz bir şekilde yapılır; ancak verdiğiniz bilgiler, teknik ekibin yapacağı kontrollerde yanlış çıkarsa başınız biraz ağırabilir. Burada ya fiyat düşürülür ya da telefonunuz iade edilir.

Hepsiburada telefon satışı karşılığında alınan paranın hesaba yatması ise 3 iş gününü bulur. Burada IBAN numaranızın doğru olması önemli. Aksi halde paranız geri gidebilir ve süreç uzar.


 

Yorumlar