Heniyye Malezya Dışişleri Bakanı ile görüştü

Hamas lideri Heniyye Malezya Dışişleri Bakanı ile Filistin'deki gelişmeleri görüştü

Google Haberlere Abone ol
Heniyye Malezya Dışişleri Bakanı ile görüştü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah ile Filistin'deki son gelişmeleri ele aldı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Heniyye, Malezya Dışişleri Bakanı Abdullah ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Heniyye, Filistin meselesi, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşanan gerilim, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskınları, Filistinlileri hedef alan saldırıları, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların durumu, Gazze'deki abluka ve İsrail'in "Kudüs'ü Yahudileştirme" çabaları hakkında Abdullah'a bilgi verdi.

Filistin halkının kutsal mekanları savunmaya devam edeceğini vurgulayan Hamas lideri, Arap ve İslam dünyasına, Filistin halkının ve kutsal mekanların maruz kaldığı ihlalleri ve tehlikeli uygulamaları reddederek bunları durdurmaya yönelik ciddi adım atma çağrısında bulundu.

Açıklamada, Malezyalı Bakan Abdullah'ın da ilgili taraflarla Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki işgali durdurmak için harekete geçme sözü verdiği aktarıldı.

- FANATİK YAHUDİLERİN MESCİD-İ AKSA'YA BASKINLARI ARTTI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, sabah saatlerinden itibaren 561 fanatik Yahudi yerleşimcinin, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini açıklamıştı.

Fanatik Yahudiler, 15 Nisan Cuma günü başlayan ve bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı'nda Aksa’ya yönelik baskınlarını artırdı.

Yahudi yerleşimci gruplara Aksa'ya baskınlarında İsrail polisi de eşlik ediyor.

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya cuma sabah namazının ardından baskın düzenlemiş, içeridekilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etmişti. Mescid-i Aksa'ya pazar sabahı yine baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlileri zorla dışarı çıkarmış ve Aksa’nın kapılarını Filistinlilere kapatmıştı.

İsrail polisi, Aksa'ya düzenlediği baskında bazı Filistinlileri darbetmiş, daha sonra fanatik Yahudi yerleşimci gruplar, polisin korumasında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti.

Yorumlar