Helin'in cenaze töreninde kavga çıktı, silahlar çekildi

İstanbul Pendik'te önceki gün silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Helin Palandöken bugün toprağa verildi. Helin cenaze töreninde kavga çıktı. Taraflar arasında silahlar konuştu. Bir kişi havaya ateş açtı. Öte yandan Helin'in katili çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Helin'in cenaze töreninde kavga çıktı, silahlar çekildi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'nin konuştuğu okul önce cinayetinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Helin Palandöken, bugün Pendik'te düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Helin'in cenaze töreninde akrabaları arasında kavga çıktı. Kavgada silahlar konuştu. Öte yandan Helin'i katleden katil zanlısı bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Pendik’te dün okul çıkışında av tüfeğiyle vurularak öldürülen lise öğrencisi 17 yaşındaki Helin Palandöken, son yolculuğuna duvakla uğurlandı. Genç kızın cenaze töreninde yakınları sinir krizi geçirdi. Öte yandan genç kızın yakınları, cenaze namazı sonrası birbirine girdi. Bu sırada kalabalıktan bir kişi belindeki silahı çıkarıp havaya ateş açtı.

Pendik’te okul çıkışı av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybeden lise öğrencisi 17 yaşındaki Helin Palandöken, Tuzla Aydınlı Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna duvakla uğurlandı. Törene genç kızın babası Nihat Palandöken, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Palandöken’in yakınları ve arkadaşları katıldı. Törende genç kızın yakınları sinir krizleri geçirirken arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Nihat Palandöken ise ayakta durmakta güçlük çekti. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı acılı babaya destek oldu. Kılınan cenaze namazının ardından Helin’in tabutunu kadınlar omuzlarında taşıdı.

Cenaze toprağa verilmek üzere cenaze aracına götürüldüğü sırada genç kızın yakınları kavga etmeye başladı. Bu sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi belindeki silahı çıkarıp havaya ateş açtı. Bu anlar kameralarca saniye saniye kaydedildi. Bu sırada büyük panik yaşandı. Grubun yatışmasıyla Helin Palandöken’in cenazesi toprağa verilmek üzere Aydınlı Köyü Mezarlığına götürüldü.

KATİLİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Helin Palandöken'i av tüfeği ile öldürüp iki öğrenciyi de yaralayan Mustafa Y. (21), "tasarlayarak öldürme ve iki kişiyi yaralama" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mustafa Y., çıkarıldığı mahkemece "tasarlayarak öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli Mustafa Yetgin'in, mahkemedeki sorgusunda, "Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Yetgin, emniyet işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli Yetgin, tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Yetgin'in nöbetçi mahkemedeki sorgusunda, "Ben üzerime atılı suçlamayı anladım. Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

ŞOKU YAŞAYAN ÖĞRENCİLER OLAY ANINI ANLATTI

Pendik'te okul önünde yaşanan dehşet anlarını görgü şahidi öğrenciler anlattı. Bir öğrencinin saldırganın Helin Palandöken'e ateş açma anını anlatırken söyledikleri kan dondurdu.

Pendik'te okul çıkışında Helin Palandöken isimli genç kızı öldürerek, iki kişiyi yaralayan saldırganın, saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Helin Palandöken ile aynı okulda okuyan öğrenciler , katledilen genç kızın cenazesine katılmak için geldikleri Aydınlı Cemevi'nde saldırının detaylarını anlattı.

Bir öğrenci, "Merdivenden iniyorduk. Patlama sesi duyduk. Torpil sandık. Sonra baktım. Helin gözlerini kapatmış, "Yapma" diyordu. Şahıs Helin'in karnına ateş açtı. Cemil de yaralandı. Daha sonra havaya ateş açtı" dedi. Başka bir öğrenci de," Silah sesi duydum. İlk Cemil'e sıktı. Ondan sonra Helin'e ateş açtı. Yere düştüğünü gördüm" dedi.

Yorumlar