"Hediyem Kuran Olsun" projesine destek

- Memur-Sen, Türkiye ve İslam dünyasına bağışçılar yoluyla Kuran-ı Kerim hediye edilmesini amaçlayan "Hediyem Kuran Olsun" projesine destek verdi

Google Haberlere Abone ol
"Hediyem Kuran Olsun" projesine destek

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), İslam dünyasının dört bir köşesine bağışçılar yoluyla Kuran-ı Kerim hediye edilmesini amaçlayan "Hediyem Kuran Olsun" projesine Memur-Sen'den destek geldi.

TDV'den yapılan açıklamaya göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin’i kabul etti. Çetin, görüşmede, TDV'nin faaliyetleri ve "Hediyem Kuran Olsun" projesi hakkında Yalçın’a bilgi verdi.

Yalçın, vakıf tarafından İslam dünyasının dört bir köşesine bağışçılar yoluyla Kuran-ı Kerim hediye edilmesi amacıyla başlatılan projeyi desteklediklerini açıkladı.

Projenin çok önemli bir ihtiyacı gidereceğine inandıklarının altını çizen Yalçın, "Memur-Sen olarak ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yardım organizasyonunun paydaşı olduk. İhtiyaç olan her noktaya bir şekilde ulaşmaya ve yardım götürmeye çalıştık. Kazakistanlı çocuklara 10 bin Elif Ba cüzü ulaştırdık. Dolayısıyla 'Hediyem Kuran Olsun' projesini de çok değerli ve önemli görüyoruz. Bu proje için desteklerimizi esirgemeyerek elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.

- 380 bi̇n Kuran hedi̇ye edi̇ldi̇

TDV Genel Müdür Yardımcısı Çetin de son zamanlarda yoğun bir Kuran-ı Kerim talebi aldıklarını, bu çerçevede "Hediyem Kuran Olsun" projesini başlattıklarını hatırlatarak, projeyle ihtiyaç olan her yere Kuran ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Bir Kuran’ın kargo dahil yurt içi ve yurt dışı bağış ücretinin 12 lira olarak belirlendiğini söyleyen Çetin, şimdiye kadar 380 bin Kuran hediye edildiğini, bu rakamın artmasını umduklarını belirtti.

Yorumlar