"Hedefimiz dünyanın en iyi takımını oluşturmak"

- Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: "İyi bir kamp dönemi geçirdik, dünya şampiyonasında sporcularımızın tamamından altın madalya bekliyoruz" - "Herhangi bir aksilik, hakem oyunları olmazsa Kazan'dan en iyi sonuçla döneceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Hedefimiz dünyanın en iyi takımını oluşturmak"


KAZAN (AA) - VOLKAN KAŞİK - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, 11 sporcuyla katıldıkları Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'ndan altın madalyalarla dönmek istediklerini söyledi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen 14. Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlandıklarını kaydetti.

Milli takımın yaklaşık 2 aydır Çin'de ve Ordu'da kamp yaptığını anlatan Akyüz, verimli bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

Akyüz, geçen ay Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen 29. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na (Universiade) katıldıklarını anımsatarak, şampiyonaların sporculara tecrübe kazandırdığını kaydetti.


- "Kazan'dan en iyi sonuçla döneceğiz"


Çin milli takımıyla hazırlık yaptıklarını aktaran Akyüz, "Çin'deki kampımızda, sporcularımız dünyanın en iyi antrenörleriyle çalışma imkanı buldu. İyi bir kamp dönemi geçirdik, dünya şampiyonasında sporcularımızın tamamından altın madalya bekliyoruz." dedi.

Akyüz, şampiyonadan iyi sonuçlarla ayrılacaklarına inandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hedefimiz şampiyonluk, altın madalya ve İstiklal Marşı'nı kürsüde okutmak. Wushu zor bir spor, başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hedefimiz dünyanın en iyi takımını oluşturmak, bunun için de çok çalışıyoruz. Taolu sporcularımız Çin'de uzun süredir kamp yapıyor. Her sporcumuza daha başarılı olsunlar diye ayrı ayrı hocalarla kamp yaptırdık. İddialıyız, halının da ringin de en iyisiyiz. Herhangi bir aksilik, hakem oyunları olmazsa Kazan'dan en iyi sonuçla döneceğiz."

Akyüz, dünya şampiyonasına milli sporcular Halil Kalaycı, Mehmet Demirci, Necmettin Erbakan Akyüz, Yavuz Selim Kazancı, Elif Akyüz, Zeynep Akyüz, Göknur Yasin Dündar, Nusret Kayhan Altınkaya, Neslihan Mollaoğlu Arıcan, Aydın Yıkılmaz ve Berna Tut ile katıldıklarını belirterek, tüm sporcuların madalya kazanabilecek kapasitede başarılı olduğunu belirtti.



Yorumlar