HDP'li Önder'den Şırnak'taki Tümen Komutanına Ağır Suçlama

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya, Uludere'de katırların itilaf edilmesini tuzak olarak nitelendirerek Şırnak'taki Tümen Komutanına ağır suçlamalar yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Önder'den Şırnak'taki Tümen Komutanına Ağır Suçlama
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, sınırdaki bombardımanda 34 insanın öldürüldüğü Uludere'de şimdi de katır itlafı yapılarak sürecin provoke edilmek istendiğini söyledi. Sırrı Süreya Önder, Uludere'de katırların askerler sebebi ile 'kaçakçılıkta kullanıldığı' gerekçesiyle 8 katırın itlaf edildiğini, 5 katırın yaralı kurtarıldığını ve 72 katır için de itlaf kararı alındığını söyledi.

'SÜRECİ PROVEKE ETME AMACI GÜDÜLDÜ' İDDİASI

Halkın tek geçim kaynağı bulunan hayvanların itlafına göstereceği tepkinin öngörülerek, süreci provoke etme amacının güdüldüğü görüşünü savunan Önder, 'Bu yönelimler tüm hızıyla sürmektedir ve Roboski'de kamu ayaktadır' dedi.

TUZAK DİYE NİTELENDİRDİ

Yarın alana HDP milletvekillerinin gideceğini belirten Önder, 'Hükümetin geç kalmadan Roboski'ye gidecek vekillerimiz ile birlikte, esasen kendi varlığını da hedefleyecek bulunan bu tuzağı boşa çıkarması tarihsel bir sorumluluğudur' diye konuştu.

ASKERE AĞIR SUÇLAMA

Sırrı Süreyya Önder, sınırdaki bombardımanda 34 insanın öldüğü olayın bulunduğu dönemdeki Gülyazı Tugay komutanının şimdi Şırnak'ta Tümen Komutanı olduğunu hatırlattı, 'Tümen komutanı şekilde alanda halka karşı sürecin ruhuna uymayan hukuksuz yönelimler göstermektedir' dedi.


 

Yorumlar