HDP'li isimler birbirine girdi, eski vekil istifa etti

HDP, eski milletvekili Mehmet Ali Aslan, "HDP ilkelerinden sapmıştır" diyerek partisinden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. 5. ve 26. dönemde Mardin ve Batman'dan vekil olarak seçilen Aslan ayrıca HDP'yi marjinal grupların rotasını izlemekle suçladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li isimler birbirine girdi, eski vekil istifa etti

HDP'den daha önce Batman ve Mardin milletvekili seçilen Mehmet Ali Aslan, 26. dönem milletvekili Alican Önlü ile yaptığı WhatsApp konuşmalarının görüntülerini göstererek istifa ettiğini duyurdu.

HDP İLKELERİNDEN SAPTI

Parti merkezinde ortaya konan ayrımcı tavrın bir gün düzelir diyerek sineye çektiklerini kaydeden Aslan, partinin örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcısı Alican Önlü'nün halka karşı geliştirdikleri hakaretvari ifadeler ve ötekileştirici tavırlar ve söylemlerin yenilir yutulur olmaktan çıktığını söyledi. 

HDP'li genel başkan yardımcısı Alican Önlü ile WhatsApp üzerinden yaptığı tartışmanın görüntülerini paylaşan Aslan, Önlü'nün kendisine "Bir daha HDP ve Demirtaş'ı ağzına alma, çünkü ikisini de kirletiyorsun, partiden uzak kalman daha hayırlı" içerikli bir mesaj gönderdiğini anlattı. Aslan, "Biz, siyaseti değerler ve dürüstlük temelinde yapmaya çalışıp bu şekilde inananlardanız. Zira siyaseti gerçek hayatımızın bir yansıması olarak görmekteyiz. Bize göre siyasette ilerlemek için her yol mubah değildir, olamaz da. Yukarıda bahsi geçen şahıs ve etrafındaki kümelenen kliklerce oluşturulan oligarşik yapılar HDP içinde siyaset yapmayı olanaksız hale getirmiştir. Oysaki HDP'nin kuruluş felsefesi zümrecilikten, grupçuluktan ve belli bir sınıfın tasallutuna karşı, çoğulculuğu esas alan bir ruha sahipti. Son 2 yıldır hızla fabrika ayarlarından çıkan HDP, ilkelerden sapmıştır" şeklinde konuştu.

HDP yönetiminin Kürt halkı ve bölge insanının temsil yeteneğini erozyona uğrattığını savundu. Siyasetin bir adap ve üslup meselesi olduğunu söyleyen Aslan "Temsil ettiğimiz duruşu ve pozisyonu şahsımda ötekileştirerek yalnızlaştırma, itibarsızlaştırma çabalarının, parti yönetimini bilgilendirdiğimiz halde, mevcut genel merkez parti yönetimince de sessizlik içinde izlenmesi beni yol ayrımına getirmiş bulunmaktadır. Zira ilgili klik ya da kliklerin eylem, söylem ve tavırlarının HDP gibi bir parti içinde hoş görülüyor olması bizce kabul edilemezdir" ifadelerini kullandı.

"FARKLI FİKİR VE DÜŞÜNCELER BERTARAF EDİLİYOR"

Farklı fikir ve düşüncelerin parti içi hizipçi güruh tarafından bertaraf edildiğini söyleyen Aslan, HDP'nin dış baskılardan değil genel merkezde dönen iç entrikalardan dolayı halkın desteğini kaybettiğini belirtti. Aslan, "İç entrikalar da, kurtlanan ağaç gibi partiyi kemirip bitirmiştir. Kuruluş felsefesi ve ilkelerinden uzaklaşıp eksen kayması yaşayan ve bu çerçevede hizipçi birtakım grupların güdümüne giren HDP'nin mevcut genel merkez yönetimi ile sağlıklı yol almak mümkün olmaktan çıkmıştır. Son yerel seçimlerde kaybettiğimiz 37 belediye bunun açık bir ispatıdır" dedi.

"MUHAFAZAKARLAR TASFİYE EDİLİYOR"

Özellikle de muhafazakarların tasfiye edildiğinin altını çizen Aslan, tasfiyecilik kanseri, ve liyakatsizlikten kaynaklı doku uyuşmazlığının olduğu sürece partiden büyük ve etkin kopuşların kaçınılmaz olacağını söyledi. Aslan, "Unutulmamalıdır ki yozlaşan iktidarlar zevale mahkum olduğu gibi, yozlaşan muhalefette zevale mahkumdur. Özgün ve farklı olanı ötekileştirerek, ayrıştırma, ve itibarsızlaştırma pratikleri, partiyi soğuk savaş dönemindeki yer altına inmiş marjinal sol örgütler düzeyine indirgeyecek seviyelere ulaştığını büyük üzüntü ile izlemekteyiz. Gelinen süreçte HDP kendi tabanına, referans aldığı halkının değer ve gelenekleriyle arasına mesafe koyarak, sermayesini önemli oranda tüketmiştir. Halkının değil, bir kısım, marjinal grupların rotasını izler hale getirilmiştir" diyerek sözlerini noktaladı.

Aslan, HDP içindeki tüm görev ve sorumluluklarımı bugünden itibaren ayrıldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar