HDP'li belediye başkanı terör saldırısı şüphelisi olarak tutuklandı

HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından saldırının şüphelisi olarak tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li belediye başkanı terör saldırısı şüphelisi olarak tutuklandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylül'de odun toplamaya giden vatandaşların bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlenmiş, 7 kişinin şehit olurken, 10 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyla ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın da arasında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Kulp Belediyesine ait bir aracın saldırının gerçekleştiği yerde patlamadan kısa süre önce görüldüğü iddiası ve tanık ifadeleri üzerine olayın ardından polis ekiplerince Kulp Belediyesi ile HDP Kulp İlçe Başkanlığında yapılan aramada, kamera kayıtlarıyla bazı dokümanlara el konulmuştu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, odun toplayan köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmişti. Hain saldırıda 7 vatandaşımız şehit olurken 10 vatandaşımızda yaralanmıştı.

Yorumlar