HDP'de istifa: Partinin siyaseti ailemize, halkımıza ters

HDP siyaseti için, "ailemize ve halkımıza ters" diye Bekirhan Belediye Başkanı Fırat Karabulut partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
HDP'de istifa: Partinin siyaseti ailemize, halkımıza ters

HDP'nin parti politikasına yönelik eleştiriler giderek artıyor. Parti politikalarının neden olduğu rahatsızlıklar yüzünden bir kişi daha isitfa etti. Geçtiğimiz günlerde eski bir milletvekili, "HDP çizgisinden saptı" diyerek partisinden istifa etmişti. Şimdi ise bir belediye başkanı HDP'nin politikasını eleştirerek partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Batman'ın Kozluk ilçesi Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut, parti politilalarını eleştirerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

HDP politikalarının bölgede karşılık bulmadığını, ailesi ve halkı tarafından politikaların benimsenmediğini belirten Karabulut, bu nedenle istifa ettiğini söyledi.

İstifasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabulut, "Genç yaşta olmama rağmen siyasete ilk kez atıldım ve başarıya ulaştım. 8 Aylık süre içinde HDP’nin parti tüzüğünde çeşitli uyuşmazlıklarla karşılaştım ve HDP’nin bölgemizdeki siyaseti, ailemize ve halkımıza ters düşüyor. Örneğin Eş Başkanlık sistemine uyuşmadık. HDP’den istifa ettim. Partiyle hiçbir bağım kalmamıştır. Bağımsız olarak Bekirhan halkına hizmet etmeye devam edeceğim" dedi. 

Öte yandan HDP tarafından yapılan açıklamada ise Karabulut'un tehditler sonucunda istifa ettiği ileri sürüldü.

ESKİ MİLLETVEKİLİ DE İSTİFA ETMİŞTİ

HDP'den daha önce de Batman ve Mardin milletvekiliği yapan Mehmet Ali Aslan, 26. dönem milletvekili Alican Önlü ile yaptığı WhatsApp konuşmalarının görüntülerini göstererek istifa ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar