HDP İzmir'de CHP'nin adayını destekleyecek

HDP ile CHP arasındaki gizli ittifak İzmir'de kendini gösterdi. HDP İzmir Eş Başkanı Baydur yerel seçimlerde CHP'nin belediye başkan adayı Tunç Soyer'i destekleyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP İzmir'de CHP'nin adayını destekleyecek

HDP, İzmir'de CHP'nin adayı Tunç Soyer'i destekleyeceklerini resmen açıkladı. Tartışmalara konu olan ve her fırsatta resmiyeti reddedilen HDP -CHP ittifakı İzmir'de de gerçekleştirilecek.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, Soyer'i destekleyeceklerini belirtti. Baydur destekleme kararını Amerika'nın Sesi'ne açıkladı. Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için Tunç Soyer’i destekleyeceğiz. Kararımız bu konuda net." ifadelerini kullandı.

"SOKAK SOKAK, MAHALLE MAHALLE GEZECEĞİZ"

"Bizim çizdiğimiz profile en uygun adayın Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Tunç Soyer’in Seferihisar’da iki dönemdir yapmış olduğu başkanlıktaki pratiği de bizim için önemli ve esastır. Orada olumlu çalışmalar yapmıştır. Tunç Soyer aynı zamanda sadece bizim değil, İzmir emek ve demokrasi güçlerinin de ortak kabulüdür. Bu konuda hem bize hem CHP İzmir İl Örgütü’ne hem de CHP Genel Merkezi’ne çevrelerden talepler gitmiştir. Bundan da bilgimiz var." diyen HDP'li yönetici, Soyer'in adaylığı noktasında tam destek sağlanacağını belirtirken ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek CHP'li adayı destekleyeceklerini dile getirdi.

"KURUMSAL İTTİFAK YOK"

HDP'li yönetici tam destek verecekleri CHP'yle kurumsal bir ittifakları olmadığını anımsatarak yalnızca tabanda ittifak yaptıklarını aktardı. HDP'li il başkanı, ilçelere dair net karar vermediklerini de söyledi.

Yorumlar