HDP: Camiler cemevlerine dönüştürülsün

Meclis'te yapılan bütçe görüşmelerinde hükümeti eleştiren ve gaza gelen HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, camilerin cemevlerine dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
HDP: Camiler cemevlerine dönüştürülsün

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) süren görüşmelerde ilginç bir öneri yapıldı.

Meclis'te 2020 yılı bütçe görüşmelerinde kapsamında Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların gelir bütçesi görüşüldüğü sırada HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi hakkında söz aldı.

Alevi köylerine cami yapıldığını belirten Peköz, bunların cemevine dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

CAMİLER CEMEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLSÜN

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın alevilere irşad çalışması dışında aleviliğe dair herhangi bir çalışması olmadığını iddia eden HDP'li Kemal Peköz, "Dersim, Çanakkale, Manisa ve Kars'taki köylere cami yapılması için çaba içerisine girilmiş, gerekçeler uydurulmuştur." dedi.

Alevi köylerine cami yapılmasından vazgeçilmesi gerektiğini savunan Peköz, "Bugüne kadar yapılan camiler; okula, sağlık ocağına veya cemevine dönüştürülmelidir. Alevilerin cami veya imama değil inançlarının inkar edilmemesine ihtiyaç var. Aleviler bu inkar politikaları içerisinde kendilerini asimilet etmek için vergilerinin kullanılmasını kabul etmiyor ve helal etmiyor. Bu helal edilmeyen vergilerin vebalini taşımaktansa gelin Alevilerin de içinde olduğu bir bütçe yapalım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar