HDP 'çekilme' konusunda son kararını açıkladı

HDP son günlerde gündeme getirilen "Meclis'ten çekilme" konusunda bugün yaptığı toplantıda aldığı kararı açıkladı. HDP adına açıklama yapan eş başkanlar, muhalefeti erken seçim kararı almaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
HDP 'çekilme' konusunda son kararını açıkladı

Meclis'ten çekilecekleri yönünde söylentiler bulunan HDP'de bugün yapılan toplantıda nihai karar alındı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan HDP Eş Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, çekilme ile ilgili bir karar almadıklarını belirten açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, bütün muhalefet partilerinin AK Parti ve MHP'ye karşı birleşmeye çağıran HDP'li eşbaşkanlar, erken genel seçim yapılmasını istedi.

Açıklamayı yapan isim olan Buldan, "Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Bütün muhalefeti birleşmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: AK Parti-MHP İttifakına Çağrımızdır: 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde de görüldüğü gibi çoğunluk desteğini kaybetmiş, toplumsal meşrutiyet zeminini yitirmiş bu iktidar, kayyımlar gibi siyasi darbe yöntemleriyle halkların iradesini gasbederek, hukuk dışı ve gayrimeşru yollarla toplumu daha fazla yönetemez. Türkiye halklarının AK Parti-MHP sultasından kurtulması için 'erken seçim' diyoruz. Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Buradan hodri meydan diyoruz! Bütün muhalefeti bu erken seçim talebinin etrafında birleşmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz.

HDP 'çekilme' konusunda son kararını açıkladı

hdp

Yorumlar