Hayvana eziyette rekor ceza ilk kez verildi

İstanbul Başakşehir'de, Eros adlı kediyi öldüren İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, iyi hal indirimi sonrası yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Hayvanseverler ve kamuoyu bu karara tepki gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Hayvana eziyette rekor ceza ilk kez verildi

İstanbul Başakşehir'de, Eros adlı kediyi vahşice öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen yargı kararı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda gerçekleşen duruşmada, Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İyi hal indirimi uygulanan sanık, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

İBRAHİM KELOĞLAN'IN SAVUNMASI VE TEPKİLER

Duruşmada İbrahim Keloğlan, önceki ifadesini tekrarlayarak suç makinesi olmadığını, yaşananların bir anlık psikolojik çöküntü sonucu gerçekleştiğini savundu. Keloğlan, olay sonrası hayvanları besleyerek ve hayvan barınağına bağış yaparak pişmanlığını ifade etmeye çalıştı. Bu savunma salonun gülüşmelere sahne olmasına neden oldu.

CUMHURİYET SAVCISI VE MÜŞTEKİNİN TALEPLERİ

Cumhuriyet Savcısı, Keloğlan'ın cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep ederken, müşteki Ebubekir Fırat psikolojik olarak zarar gördüğünü ve adaletin yerini bulmasını istedi.

Mahkeme öncesi ve sonrası, çok sayıda hayvansever adliye çevresinde toplanarak Eros için adalet çağrısı yaptı. "Katil İbrahim", "Eros için adalet" sloganları atan grup, sanığa en ağır cezanın verilmesini talep etti.

MAHKEME KARARI VE KAMUOYUNUN TEPKİSİ

Keloğlan, "Kasten hayvan öldürme" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile serbest bırakıldı. Bu karar, hayvan hakları aktivistleri ve genel kamuoyu tarafından büyük bir hayal kırıklığı ve tepkiyle karşılandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ VE TOPLUMSAL ETKİSİ

İbrahim Keloğlan, 1 Ocak'ta Başakşehir'de bir kediyi işkenceyle öldürmüş ve bu olay sosyal medyada büyük infial yaratmıştı. Olayın ardından tutuklanan Keloğlan, daha önce de benzer bir suçtan yargılanmış ve serbest bırakılmıştı. Bu kararlar, Türkiye'de hayvan haklarına verilen önemin yetersizliğini ve adaletin eksikliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar