Hayrettin Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Hayrettin Kurt, Cumhurbaşkanlığının bugün Resmi Gazetede yayımlanan son kararıyla bir kez daha MASAK başkanlığına atandı. Peki, Hayrettin Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Hayrettin Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Hayrettin Kurt kimdir sorusu Resim Gazetenin son sayısında yayınlanan atama kararlarıyla birlikte bir kez daha gündem oldu. Yapılan atamayla Kurt, bir kez daha MASAK başkanı olarak görevine devam edecek. Peki, Hayrettin Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

HAYRETTİN KURT KİMDİR?

Hayrettin Kurt, 1979 yılında Samsun ilinde doğdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü, TCMB Denetleme Kurulu Üyesi Hayrettin Kurt, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan TBMM’de bir süre hukuk danışmanlığı yaptıktan sonra, Denizcilik Müsteşarlığında Denizcilik Uzmanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Dışilişkiler ve AB Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında I. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda Atom Enerjisi Komisyonu üyesi olarak görevlendirildi.

2018/11964 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyesi olarak bir süre görev yaptıktan sonra 2018/108 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atandı. Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinde (DEK-TMK) Denetim Kurulu Başkanı ve Hukuk Çalışma Grubu Başkanı olarak da meslekî çalışmalarını sürdürmektedir.

Türk Uluslararası Gemi Sicili konulu yüksek lisans yapmış olup halen kamu hukuku alanında doktora çalışmasına devam etmektedir.

Halen T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Hayrettin Kurt, 1 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

23 Ekim 2020'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla MASAK Başkanı Osman Dereli'nin yerine MASAK Başkanlığı görevine atanmıştır.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.


 

Yorumlar