"Hayatını insanlığın hizmetine adamıştı"

- İsrail'in 11 gündür gözaltında tuttuğu TİKA çalışanı Filistinli Muhammed Murteca'nın ağabeyi Memduh: "İsrail mahkemesi kardeşime herhangi bir suçlamada bulunmadı, sadece gözaltı süresinin uzatılmasına karar verdi" "Muhammed hayatını Gazze Şeridi'nde insanlığın hizmetine adamıştı"

Google Haberlere Abone ol
"Hayatını insanlığın hizmetine adamıştı"

GAZZE (AA) - İsrail'in 11 gündür gözaltında tuttuğu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Gazze'deki çalışanı Filistinli Muhammed Murteca'nın ağabeyi Memduh Murteca, kardeşinin hayatını insanlığın hizmetine adadığını belirtti.

Memduh Murteca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin Türkiye'ye gitmek üzereyken 12 Şubat'ta Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nda gözaltına alınmasıyla şaşkına döndüklerini söyledi.

Kardeşinin gözaltına alınmasını gerektirecek hiçbir sebep olmadığını vurgulayan Murteca, sınır kapısından geçiş için her türlü kanuni işlemi de yerine getirdiklerini ifade etti.

Gözaltı gerekçesiyle ilgili hiçbir bilgileri olmadığını dile getiren Memduh Murteca, "İsrail mahkemesi salı günü görülen davanın ilk celsesinde kardeşime herhangi bir suçlamada bulunmadı, sadece gözaltı süresinin uzatılmasına karar verdi." dedi.

Ağabey Murteca, "Muhammed hayatını Gazze Şeridi’nde insanlığın hizmetine adamıştı." diyerek kardeşinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

- Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiliğin temasları sürüyor

Tel Aviv ile Ankara arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmesine rağmen İsrail'in, başbakanlığa bağlı bir kurum olan TİKA'nın çalışanı Murteca'yı Türkiye'ye gitmek üzereyken gözaltına alması dikkati çekiyor.

Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin 11 gündür gözaltında tutulan Murteca'yla ilgili İsrailli yetkililerle temaslarını sürdürdüğü ve gözaltı süreciyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

Murteca'ya yöneltilen suçlamaların şahsına yönelik olduğu, TİKA'nın çalışmalarıyla bağlantılı bir suçlamada bulunulmadığı öğrenildi.

TİKA koordinatörleri ve yerel personelin katılacağı Ankara'daki yıllık eğitim toplantısına katılmak üzere İsrail makamlarından çıkış izini alan Filistin uyruklu Murteca, 12 Şubat'ta Beyt Hanun Sınır Kapısı'nda İsrail güçlerince bir müddet alıkonulduktan sonra gözaltına alınmıştı.

Evli ve 4 çocuk babası Murteca, 2012'den bu yana Gazze'de TİKA için çalışıyor.

Yorumlar