
MARDİN'İN KÖYÜNDEN KANAL D EKRANLARINA
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1995 yılında dünyaya gelen Hasan, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Ancak lise eğitimini istediğini okulda bulamayınca bırakarak daha sonra dışarıdan tamamladı. Ortaokulu Boyaklı Köyü’nde bitirdi. Liseyi de Kızıltepe’de okudu. Ordu için ısıtmalı bot ve görme engelliler için navigasyonlu baston yaptı ancak okulda çalışmalarına ışık bulamadığı için okulu bırakmak zorunda kaldı. Lisedeyken yaptığı çalışmalar onu farklı bir hayatın içine sevk etmiş. Hasan şimdilerde Kanal D'de hayvanlar için yaptıklarını program aracılığıyla seyirciye aktarıyor.

TEDx KONUŞMASIYLA HAYATI DEĞİŞTİ
Liseyi açıktan tamamladı. Hasan Kızıl, hayvanlar için tasarladığı yürüteçleri ilk olarak evde bulunan oyuncak araba gibi tekerlekli araç gereçleri parçalayarak yaptı. Daha sonra destek veren firmaların ortaya çıkmasıyla hayvanlar için protez yapmaya da başladı. Hasan Kızıl'ın yaptığı yürüteçleri alanında uzman kişiler de destekliyor.
Hasan Kızıl ilk kez TEDx konuşmasıyla tanınmıştı. Baran adındaki bir inekle olan ilişkisini anlatan Kızıl, engelli hayvanlar için yürüteç projeleriyle de adından söz ettirmişti.
Hasan Kızıl, şimdilerde Kanal D ekranlarında "Hayat Tamircisi" isimli programda, hayvan dostlarımızı nasıl iyileştirdiğini, onların hayatlarını nasıl güzelleştirdiğini bizlere uygulamalı bir şekilde aktarıyor.

Hasan Kızıl ve program arkadaşı Esra Şenol, yürümelerini sağladıkları hayvanları mutlu etmenin yanında, hayvanların sahiplerini de mutlu ediyor. Yürüyemezken yürümeye başlayan hayvanlarının son halini gören vatandaşlar mutlu oluyor.

20’den fazla ödülün sahibdir Hasan Kızıl. Hasan, hayatını değiştiren olayı bir kez şöyle anlatır: “O kedi bir kıvılcım gibiydi. Bana karanlığı gösterdi. O koca karanlıkta yardım bekleyen bir sürü engelli can vardı ve o karanlıkta kaç can varsa hepsini bulup aydınlığa çekmeye karar verdim. Bu işe sınır koymadım. Kalbim attığı sürece ben bu karanlıkla savaşacağım dedim. İnanıyorum ki, bir gün bütün engelli canlar o ışığın ilk adımına doğru yürüyecek”