Hayat Eve Sığar uygulaması indir

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Hayat Eve Sığar' uygulaması indirmek isteyen vatandaşları için uygulama merkezlerine yükleme işlemi tamamlandı. Peki, Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir, indirme linki var mı? Bütün detaylar haberimizde:

Google Haberlere Abone ol
Hayat Eve Sığar uygulaması indir

Sağlık Bakanlığı tarafından bütün vatandaşların yararlanması için önemli bir uygulama devreye sokuldu. Uygulamayla artık bütün vatandaşlar koronavirüs riskiyle ne kadar karşı karşıya olduğunu mobil cep telefonları üzerinden izleyebilecekler. Uygulamanın adı "Hayat Eve Sığar" uygulamasıdır. Peki, Hayat Eve Sığa uygulaması nasıl indirilir, nereden indirilir, indirme linki var mı? İşte detaylar: 

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması Apple cihaz kullananlar için AppStore mağazalarında; Samsung, Huawei gibi cep telefonlarını kullananlar için ise Google Play Store mağazalarından yayınlandı. 

Hayat Eve Sığar uygulaması tamamen ücretsizdir. 

Yaklaşık 4 MB büyüklüğünde olan dosya cep telefonlarında fazla yer kaplamaz.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NE İŞE YARIYOR?

Uygulama koronavirüs hakkında en güncel bilgileri derleyerek vatandaşa sunuyor. 

Uygulamadaki özellikleri kullanarak verileri ne sıklıkta almak istediğinizi de belirtebiliyorsunuz. 

Uygulamanın dikkat çeken özelliklerinden birisi de "Aile" menüsü oluşturmak. İzin veren bütün aile bireylerini "Ailem" isimli başlıkta toplayarak onlar hakkında bilgi sahibi olup, onları yakından takip edebiliyorsunuz. Ailenizden birinin hastalanması ya da Covid-19 salgınına yakalanması halinde bu uygulama aracılığıyla görmeniz ve takip etmeniz mümkün.

ÇEVRENİZDE KORONAVİRÜS VAR MI YOK MU?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen koronavirüs uygulamasının en güzel tarafı ise çevrenizdeki koronavirüs hastalarını takip etmenizdir. Bunun için öncelikle "Konum Bilgilerine erişim izni" vermeniz gerekiyor. İzin verildikten sonra binanızda, mahallenizde ve ilçenizde en yakın koronavirüs hastalarının nerede olduğunu yakından takip edebiliyorsunuz. Bu şekilde virüsten daha kolay bir yöntemle korunmuş oluyorsunuz. 

Özellikle de virüs taşıyan hastaların bulunduğu bölgeye yaklaştığınız anlarda sizleri uyarması ise çok mükemmel bir özellik. Uygulamadaki haritalardan, yaklaştığınız alanın riskli olup olmadığı konusunda size uyarılar verilecek.

UYGULAMADA BAŞKA NELER VAR?

Uygulamanın mobil versiyonunda yapılan tanıtımda şöyle deniliyor:

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.

İşte örnek veriler:

HAYAT EVE SIĞAR İNDİRME LİNKLERİ

Cep telefonlarınıza uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

- APPSTORE

Apple marka cihazlar için 'Hayat Eve Sığar indirme linki' şöyle: https://apps.apple.com/tr/app/hayat-eve-s%C4%B1%C4%9Far/id1505756398?l=tr 

- GOOGLE PLAY STORE

Samsung, Huawei, Sony, Android cep telefonları için Hayat Eve Sığar uygulaması indirme linki şöyle: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.hayatevesigar 

 

 

Yorumlar