“Hayal gücü ödülleri” sahiplerini buldu

Hayal gücünden ilham alan kişi, kurum ve eserlerin desteklenmesini sağlamak için düzenlenen gecede, hayal gücü kavramı ilk kez ödüllendirilmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
“Hayal gücü ödülleri” sahiplerini buldu

Hayal Gücü Merkezi’nin hayalini güce çeviren insanları ve çalışmaları ödüllendirdiği “Hayal Gücü Ödülleri”nde, kazananlar belli oldu. Hayal gücünden ilham alan kişi, kurum ve eserlerin desteklenmesini sağlamak için düzenlenen gecede, hayal gücü kavramı ilk kez ödüllendirilmiş oldu.

Hayal Gücü Derneği’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği “Hayal Gücü Ödülleri” düzenlenen görkemli bir ödül töreniyle sahiplerini buldu. Merak ve beceri ile üretilmiş, hayal gücünden ilham alan kişi, kurum ve eserlerin görünürlüğünü arttırmak ve desteklenmesini sağlamak için düzenlenen gecede, hayalini güce çeviren çalışmalar ödüllendirildi. 

HAYAL GÜCÜ ÖDÜLLERİ’NİN KATEGORİLERİ ALIŞILAGELMİŞİN DIŞINDA

19 Kasım gecesi ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda düzenlen ödül töreni ile sahiplerini bulan ödüller, toplamda 8 kategoride olmak üzere hayat, bilim ve sosyal girişim alanında şaşırtıcı, olmayanı olduran, alışılmışın dışında, farklı umut veren, yaratıcı eser, icat, proje ve ürünlere verildi. Aynı zamanda “Hayal Gücü Ödülleri” kapsamında verilen “Saygı Ödülleri” ise “Türkiye’nin Hayal Gücüne Katkı” sağlayan sekiz kişiye verildi.

Buna göre “Saygı Ödülleri” kapsamında “Türkiye’nin Hayal Gücü’ne Katkı Ödülü” yıllarını felsefeye ve felsefe eğitiminin yaygınlaştırılmasına vermiş bilim insanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye, 2007’de organik tarım çiftliği ve yaşam merkezi Narköy’ü kuran Nardane Kusçu’ya, “Prof. Zihni Sinir Proceleri” ile milyonlarca çocuğun hayaller kurmasını, makineler yapmasını sağlayan İrfan Sayar’a, Barış Özcan’a, Coşkun Aral’a, Köy Enstitüleri’ne, Cem Madra’ya, Ali Üstündağ’a verildi.

Kategori ödülleri kapsamında ise “İlham Veren Hayal Gücü Ödülü” Mart 2019’da sesli kitap sistemi Storytel Türkiye’nin desteğiyle ‘Nasıl Olunur?’ adlı bir podcast serisine başlayan Nilay Örnek’in, “Umut Veren Hayal Gücü Ödülü” ise yeni yetişen kız çocuklarının gerçek Anadolu kadın kahramanlarından ilham almalarını isteyen bunun için de bez bebekler kullanan Renan Tan Tavukçuoğlu’nun oldu. Bunların dışında “Dönüştüren Hayal Gücü Ödülü” Hasan Kızıl’a, “İnatçı Hayal Gücü Ödülü” köyünü değiştiren kadın Nuran Erden’e, “Çocukluk Eden Hayal Gücü Ödülü” Zahid Mungan’a, “Cesaret Veren Hayal Gücü Ödülü” Hasan Kum’a, “Kahkaha Dolu Hayal Gücü Ödülü” Gibi Dizisi’ne verildi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER YARIŞMA JÜRİSİNDE

 Türkiye’de hayal gücü kavramını ilk kez ödüllendiren “Hayal Gücü Ödülleri” aynı zamanda formatında da pek çok ilki barındırdı. Buna göre Geveze ve Hayal Gücü Merkezi’nden iki çocuğun birlikte sunduğu ödül gecesinde verilen ödüller, Kale Grup’un desteğiyle ve Seramik Sanatçısı Selim Kır ile Hayal Gücü Merkezi’nin 10-14 yaş aralığındaki tasarımcı çocukları tarafından ortaklaşa tasarlandı. Hayal Gücü Ödülleri’nin Seçici Kurulu’nda ise 9-18 yaş arası 12 çocuk ve genç, Hayal Gücü Derneği danışma kurulu üyeleri ve edebiyat, sanat, uluslararası ilişkiler, sosyal etki, sivil toplum, iletişim, eğitim, reklamcılık gibi farklı alanlarda uzman 12 konuk üye bulundu. Böylece Türkiye’de ilk defa çocuklar ve gençler; “Hayal Gücü Ödülleri” ile böylesi bir etkinliğin düzenleme kurulunda, araştırma kurulunda ve jürisinde, güvenlik ekibinde, iletişim ekibinde, fuaye alanında yer alma fırsatı buldular.

Hayal Gücü Ödülleri’ni; İltek Media, ENKA, Kale Grup, Zorlu, MSI, Boyner Grup, Insider, , Coca Cola, Erhas, Kervan Gıda BEBETO, YCP Cyber Security, AgeProvocateur, Maharethane, Unlimited Legwear, Beyin Akademi, Poligoninteractive, Pegasus, Onedio, tiyoho.com gibi Türkiye’nin hayal gücüne değer veren kurumlar destekledi.

Yorumlar