Hay Eytan Cohen Yanarocak Kimdir, ne dedi?

Hay Eytan Cohen Yanarocak, İsrail ile Filistin arasında bir insanlık dramı yaşanırken Sözcü TV'de kullandığı ifadeleri nedeniyle büyük tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Hay Eytan Cohen Yanarocak Kimdir, ne dedi?

İsrail asıllı akademisyen ve araştırmacı Hay Eytan Cohen Yanarocak, son günlerde Türk medyasının ve kamuoyunun dikkatini çeken çarpıcı açıklamalarıyla gündemde. İşte Hay Eytan Cohen Yanarocak kimdir, ne dedi, hayatı, kariyeri ve son yaşanan olayla ilgili detaylar.

HAY EYTAN COHEN YANAROCAK KİMDİR?

1984 yılında İstanbul'da doğan Hay Eytan Cohen Yanarocak, Yahudi bir ailede büyüdü. Eğitim hayatına Caddebostan Sinagogu ve Göztepe Kültür Derneği'nde aldığı Yahudi tarihi eğitimleriyle başladı. Musevi Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bölümü'nde öğrenim gördü.

Hay Eytan Cohen
Hay Eytan Cohen

 

Yanarocak, İsrail'deki üniversiteleri ve araştırma enstitülerini daha yakından tanımak amacıyla Sohnut'un yaz stajı programına katıldı. Bu program kapsamında Kudüs İbrani Üniversitesi'nde ve Reichman Üniversitesi'ndeki araştırma merkezlerinde çalıştı. Ayrıca, Tel Aviv Üniversitesi Güvenlik Bilimleri'nde yüksek lisans yaparak eğitimini sürdürdü.

Hay Eytan Cohen Yanarocak, Atatürk'ten Erdoğan'a Türk Ders Kitaplarının Evrimi isimli kitabını Amerika'daki bir yayınevinden yayınladı. Ayrıca, Kudüs Güvenlik ve Stratejik Araştırmaları Merkezi'nde çalıştı.

HAY EYTAN COHEN NE DEDİ?

Cohen Yanarocak, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılar sırasında Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında söylediği sözlerle büyük tepki çekti. Yayında, "Bize roket atana biz gül mü atalım? Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?" ifadelerini kullanarak tartışmalara neden oldu. Diğer program konukları ve moderatör tarafından tepki alan Cohen Yanarocak, yayından alındı.

İsrail asıllı akademisyen Hay Eytan Cohen Yanarocak'ın hayatı ve gündemi sarsan açıklamaları, Türk medyasının ve kamuoyunun yakından takip ettiği bir konu haline gelmiştir. Yanarocak'ın söylediği sözlerden sonra kimdir, hayatı merak konusu oldu.

Yorumlar