Havalimanında yemek bekleyen "kuş" sürüsü

- Atatürk Havalimanı'nda sefere hazırlanan tarifeli bir uçağa yiyecek ve içecek yüklenmesi sırasında kuşların ikram aracı çevresinde toplanması apronda ilginç görüntüler oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
Havalimanında yemek bekleyen "kuş" sürüsü

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'nda sefere hazırlanan tarifeli bir uçağa yiyecek ve içecek yüklenmesi sırasında kuş sürüsünün ikram aracı çevresinde toplanmasıyla apronda ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Sefere hazırlanan park halindeki uçağın ön kapısına yanaştırılan ikram şirketinin aracından yiyecek ve içecek taşınmaya başlandı. Bu sırada, yüklemeyi fark eden kuşlar, sürüler halinde aracın üstünde uçmaya başladı.

Bir süre burada uçarak, görevlilerden yiyecek bekleyen kuşlardan bazıları ikram aracının üstüne kondu. Yükleme işleminin sonra ermesinin ardından kuşlar, uçağın çevresinden ayrılarak, farklı yönlere uçtu.

Havalimanı çevresinde uçan kuş sürüleri zaman zaman uçuş trafiğini de olumsuz etkileyebiliyor. Bu duruma karşı önlem alan yetkililer, havalimanının çeşitli bölgelerine yırtıcı kuş sesi çıkartan mobil araçlar ile kuş kovma cihazları yerleştirdi. Atatürk Havalimanı'nda Sefaköy ile Ataköy yönündeki pist başları ile Florya yönündeki yaklaşma yüzeyinde sıklıkla sürüler halinde görüldüğü rapor edilen kuşlar, bu araçlarla pistten uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

Yorumlar