Hatay'daki FETÖ/PDY davası

- Haklarında dava açılan 18 sanıktan örgütün Hatay "adliye imamı" olduğu ileri sürülen sanığa 12 yıl, diğer 9 sanığa 7 yıl 6'şar ay, 8 sanığa ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Hatay'daki FETÖ/PDY davası

HATAY (AA) - Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 18 sanıktan örgütün Hatay "adliye imamı" olduğu ileri sürülen sanık 12 yıl, diğer 9 sanık 7 yıl 6'şar ay, 8 sanık ise 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar M.Y. ile A.K, E.B, E.A, F.C, M.K, M.Y, S.H, Y.K ve M.Y.B, ve tutuksuz sanıklar E.H, M.P, Y.T. katıldı, diğer sanıklar ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı.

Örgütün Hatay "adliye imamı" olduğu ileri sürülen M.Y. son savunmasında ByLock kullanmadığını ileri sürdü.

A.K. ise ilahiyatçı olduğunu, dini konularda sohbet vermesinin "doğal" olduğunu ancak FETÖ/PDY'ye ait toplantılara katılıp sohbet düzenlemediğini öne sürdü.

Diğer sanıklar da ByLock kullandıklarına dair tespiti kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti ise örgütün Hatay "adliye imamı" olduğu ileri sürülen M.Y'ye 12 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Sanıklardan 9'una 7 yıl 6'şar ay, 8'ine ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Yorumlar