Hatay'da 6 Şubat Anma Töreninde Lütfü Savaş'a Tepkiler Yükseldi

Deprem Yıldönümünde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Protesto Edildi

Google Haberlere Abone ol
Hatay'daki anma töreninde Lütfü Savaş'a protesto

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da, felaketin birinci yıl dönümü anma töreni düzenlendi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, törende protesto edildi.

ANMA TÖRENİ VE PROTESTO

Hatay, Antakya'da düzenlenen anma töreninde binlerce kişi, depremin birinci yılında sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ancak tören, Lütfü Savaş'a yönelik protestolara sahne oldu. Belediye Başkanı, kentte yaşanan yıkım ve sonrasındaki süreçlerdeki eleştirilerin odağında yer aldı. Savaş, alandaki kalabalık tarafından yuhalanırken, "İstifa" sloganları da yükseldi.

TARTIŞMALAR VE SİYASİ YANSIMALAR

Lütfü Savaş'ın CHP tarafından yeniden aday gösterilmesi, siyasi çevrelerde ve halk arasında tartışmalara neden oldu. Deprem sonrası yönetim ve krizle mücadele süreçlerindeki performansı, Belediye Başkanı'nın tekrar aday gösterilmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi.

Anma töreninde yaşananlar, Hatay'da depremin yarattığı yıkım ve acının yanı sıra, felaket sonrası süreçteki yönetim ve politik kararların da toplum nezdindeki hassasiyetini ve tepkilerini ortaya koydu. Depremzedelerin ve Hatay halkının, felaketin birinci yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliğindeki bu tepkileri, deprem sonrası süreçteki beklentilerin ve duyarlılıkların bir göstergesi olarak kaydedildi.

Yorumlar