Hatay Valisi neden istifa etti? Rahmi Doğan kimdir, nerelidir, neden istifa etti?

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın neden istifa ettiği soruları, depremlerde yerle bir olan şehrin valisiyken bir anda istifa etmesi sonrasında merakla sorulmaya başlandı. Depremde en ağır hasar alan üç il arasında bulunan Hatay'ı bırakması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay Valisi neden istifa etti? Rahmi Doğan kimdir

Hatay Valisi neden istifa etti, Vali Rahmi Doğan Hatay Valiliğinden neden ayrıldı, istifa etmesinin nedeni nedir soruları bu aralar merakla soruluyor. Çünkü, Türkiye'nin beşte birini vuran depremin en çok etkilediği şehirlerin başında Hatay geliyordu. Hatay'da etkili olan depremlerin yaraları henüz sarılmamışken valinin istifa etmesi kamuoyunda hayretle karşılandı. Haliyle birçok vatandaş Hatay Valisi neden istifa etti? Rahmi Doğan kimdir, nerelidir? sorularını merakla soruyor.

HATAY VALİSİ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Rahmi Doğan, 26 Ekim 2018'de, 202 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hatay Valiliğine atanmıştı. Doğan, milletvekili aday adaylığı için istifa etti. 

Vali Doğan istifa gerekçesi olarak yaptığı açıklamada, depremden etkilendiğini ailesiyle birlikte depremi yaşadıklarını ancak yine de depremle mücadele için canla başla çalıştığını belirterek gelinen noktada milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini söyledi. 

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'daki görev süresi içerisinde kente ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştığını belirtti. Elinden geldiği, gücünün yettiği kadarıyla Hatay için güzel işler yapmaya gayret ettiğini aktaran Doğan, açıklamasında ifade etti:

"5 yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleriyle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan aday adayı olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım. Hatay'da görev yaptığım süre içerisinde Hatay'a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarıyla memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir. Görev yaptığım süre içerisinde; sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib'deki çatışmalar gibi birçok zorlu olaya şahitlik ettim ve bu süreçleri layıkıyla yürüttüm. Son olarak yaşadığımız deprem felaketi yüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Ben de sizler gibi, eşimle beraber yaşadım bu felaketi. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve bunca zaman hizmet ettiğim değerli hemşehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacağım. Rabbimden vefat eden vatandaşlarıma rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum."

Bugün itibarıyla Hatay'dan ayrılacağını belirten Doğan, "Ancak kalbim ve gönlüm hep sizinle olacak. Nasip olur da milletvekili olursam, Hatay'ın '12. milletvekili' hissiyatıyla Hatay için de çalışacağımdan, Hatay'ın yeniden inşasında üzerime düşeni yapacağımdan asla şüpheniz olmasın." ifadesini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ SAHİP ÇIKTI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, milletvekili olmak için istifa eden eski Hatay Valisi Rahmi Doğan'a sahip çıktı. Kurtulmuş, Doğan için “Canla başla çalıştı” dedi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’da 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, depremin 39’uncu gününde, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

 CNN Türk canlı yayınına katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Rahmi Doğan hakkında konuştu.

“Türkiye’de her vatandaşın siyasete girme hakkı bulunduğunu, görevi ne olursa olsun kimseye siyasete girme denilemeyeceğini” ifade eden Kurtulmuş, Doğan’ın depremin ilk anından itibaren Hatay’da canla başla çalıştığını iddia etti.

Kurtulmuş, “Kendi tercihidir. Kimler, nereden aday olacak bunlar partinin yetkili kurullarının önüne gelir ve karar orada verilir. Aday olmak hakkını kullanmıştır” dedi.

RAHMİ DOĞAN KİMDİR?

Rahmi Doğan, 1969 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokulu Danişment İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987'de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Buradan 1991 yılında mezun olan Rahmi Doğan, 1992'de Sivas Belediyesi Araştırma Planlama Koordinasyon Müdürlüğünde memur olarak çalışmaya başladı. 1994'te Sivas Valiliğinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. Rahmi Doğan, adaylık sırasında 8 ay İngiltere’nin Oxford kentinde dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu.

Yorumlar