Rönesans Rezidans kimin? Rönesans Rezidans'ı kim yaptı, sahibi kimdir?

Rönesans Rezidans en az 1000 bin kişiye mezar olduktan sonra "kimin, sahibi kimdir" soruları merakla sorulmaya başladı. Hatay'da yüzlerce insana mezar olan 250 daireli Rönesans Rezidans'ın kim tarafından ne zaman yapıldığı merakla sorgulanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Rönesans Rezidans kimin? Sahibi kimdir?

Rönesans Rezinads kimin, sahibi kimdir, kim tarafından yapıldı, ne zaman ve nasıl yapıldı sorularıyla rezidansa kimin onay verdiği soruları merakla cevap arıyor.

12 katlı ve yaklaşık 250 daireli rezidansta spor dünyasından birçok ismin kaldığı öğrenildi.

Kentin en lüks yaşam merkezlerinden biri olarak bilinen Rönesans Rezidans'ın 12 yıl önce yapıldığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın önce Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve sonrasında ise Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra yerle bir olan yapılardan biri de Rönesans Rezidans oldu. 

Yıkımların en çok yaşandığı iller arasında yer alan Hatay'da can kaybının en fazla yaşandığı binalardan biri de bu Rönesans Rezidans oldu.

12 katlı olan ancak yan yana 3-4 bloktan oluşan binada 250 daire bulunuyordu. Peki, Hatay Rönesans Rezidans kim yaptı?

Hatay Rönesans Rezidans kim yaptı
Hatay Rönesans Rezidans kim yaptı

 

RÖNESANS REZİDANS KİMİN, KİM YAPTI?

Hatay'da çöken 250 dairelik Rönesans Rezidans'ta enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremde yerle bir olan rezidansı inşa eden şirket iki kardeşe ait. Şirket çalışanları, deprem sonrasında müteahhit iki kardeşle iletişime geçemediklerini söyledi.

Hatay Rönesans Rezidans kim yaptı?
Hatay Rönesans Rezidans kim yaptı?

 

Hatay'da binlerce kişinin, yıkıntıların altında kaldığı yapılardan biri de Rönesans Rezidans… Hatayspor futbolcu Christian, yerle bir olan bir rezidansın enkazından yaralı kurtarıldı. Hatayspor sportif direktörü Taner Savut de anılan rezidansın enkazı altında kurtarılmayı bekleyen yüzlerce kişiden biri…

Ulaşılan bilgilere göre, orta gelir grubuna mensup kişi ve ailelerin yaşadığı havuzlu Rönesans Rezidansta yaşam 10 yıl önce başladı. Rezidansı inşa eden şirket ise Antis Yapı Merkezi Proje İnşaat Dekorasyon ve Tic. Limited Şirketi iki ortaklı.

ŞİRKETİN EN BÜYÜK PROJESİ

Mimar Mehmet Yaşar Coşkun ile İnşaat Mühendisi Hüseyin Yalçın Coşkun kardeşler şirketin ortağı konumunda. 250 daireli Rönesans Rezidans, şirketin inşa ettiği en büyük proje olarak kayıtlara geçti.

MERKEZİ KARADAĞ’A TAŞIDI

1990 yılında kurulan Antis Yapı, 2017'den itibaren faaliyetlerini Karadağ'a kaydırdı. Şirketin merkezi Karadağ'a taşındı. İstanbul, Ankara ve Hatay’da ise şubeleri bulunan Antis Yapı, Karadağ’da danışmanlık hizmetleri veriyor.

'ŞİRKET SAHİPLERİ İLE SAĞLIKLI İLETİŞİM KURULAMIYOR'

Şirketin mali müşaviri Aysel Berk, Artı Gercek muhabirine yaptığı açıklamada, deprem anında Hatay’da olduğunu belirterek “Hatay diye bir yer kalmadı. Tüm binalar yaprak gibi yıkıldı. Salt Rönesans Rezidans değil, hastaneler ve okullar da aynı durumda. Hatay’da enkaz altında kalan AFAD ekipleri, polisler dahi var” dedi. Aysel Berk, şirketin sahipleri ile sağlıklı bir iletişim kuramadığını belirterek “Yalçın Bey (Hüseyin Yalçın Coşkun) Karadağ’daydı” dedi. Berk, Hatay’da müdahale edilemeyen binlerce bina olduğunu Rönesans Rezidans'ın enkazında kaç kişinin kaldığını bilmediğini söyledi.

 

Yorumlar