Harun Karacabey kimdir gerçekte kim Yalnız Kurt Harun?

Harun Karacabey kimdir gerçekte var mı, Türkiye'de yer altı dünyası arasında böyle bir isim var mı yok mu? Yalnız Kurt Harun karakteri kimi temsil ediyor? Abuzer Uğurlu kimdir, dizideki kişi o mu?

Google Haberlere Abone ol
Harun Karacabey kimdir gerçekte kim Yalnız Kurt?

Harun Karacabey kimdir gerçekte var mı, Abuzer Uğurlu kimdir, Yalnız Kurt Harun o mu, son yıllarda Türkiye'de yer altı dünyası arasında böyle bir isim var mı yok mu?

ATV'de yayınlanan Yalnuz Kurt dizisinde Harun Karacabey karakteri dikkat çekiyor. 

Harun Karacabey karakteri, senaryoya göre 1970'li yıllardan bu yana silah kaçakçılığı yapan yer altının karanlık isimlerinden biridir.

Harun Karacabey kimdir gerçekte var mı, Türkiye'de yer altı dünyası arasında böyle bir isim var mı yok mu
Harun Karacabey kimdir gerçekte var mı, Türkiye'de yer altı dünyası arasında böyle bir isim var mı yok mu

 

Senaryoya göre 1955 doğumlu İstanbul'da silah kaçakçılığı yapıyor. 1977 yılında silah kaçakçılığından yakalanarak göz altına alınır. 

Zamanında gözaltına alınır ancak MİT tarafından polisten teslim alınarak kurtarılır. 

Harun Karacabey kimdir gerçekte var mı, Türkiye'de yer altı dünyası arasında böyle bir isim var mı yok mu
Harun Karacabey kimdir gerçekte var mı, Türkiye'de yer altı dünyası arasında böyle bir isim var mı yok mu

 

Senaryoya göre İranlı bir anne ile Türk bir babadan dünyaya geliyor. 

Genç yaşında yanında çalıştığı dayısının dükkanını soyarak İngiltere'ya kaçıyor. 

Daha sonra Türkiye'de yer altı dünyası tarafından keşfediliyor; ve silah kaçakçısı olarak kullanılıyor. 

Sağ - sol çatışmalarının yaşandığı dönemde silah ticareti yaparak para kazanan karanlık isim olan Harun Karacabey, hem sağ hem de sol tarafa silah satıyor.

Bunu fark eden yabancılar ise onu daha iyi kullanmak için kolları sıvıyor.

CIA'nın Türkiye yapılanmasında keşfedilen Harun Karacabey, ikinci Vasil olarak nitelendirilir.

Harun Karacabey dosyası ile birlikte Harun Karacabey kimdir sorusu atv ekranlarında Yalnız Kurt 17. Bölüm'de cevap bulacak.

Ülkeyi hedefine alan mihraklarla mücadele eden Altay, şimdi de Harun Karacabey dosyası ile yüzleşiyor.

Hakim’in intiharı sırasında olay yerinde olan Altay’ın bunu 5 numara ve diğerlerine açıklaması gerekecektir. Durumu açıklamak için Halit’in evine giden Altay geçmişte hayatını değiştiren adamlardan biriyle karşılaşır.

Paralarını kaybeden Nizam yeniden para bulmak zorundadır ve yapılanmadan bağımsız olarak Kuzey Irak’a gider. Nizam’ın Kuzey Irak’a gittiğini öğrenen Viking ise yetim kurtlarını toplayarak Nizam’ın peşinde olacaktır.

Kendisine Ahmet’i öldürme görevi verilen Doğan ise oldukça gergindir. Bu suikasti gerçekleştirmek için kendisine sebepler aramaktadır. Sare ise bir infaz emri aldığından emin olduğu Doğan’ın kimin peşinde olduğunu öğrenmek için elinden geleni yapar.

Altay, Halit’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirir ama asıl sürprizle kendisi karşılaşır. Halit, Altay’dan öyle bir şey ister ki karşılığında onun varisi olmasını teklif eder. Bu yeni gelişme karşısında Altay’ın kumandana her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır.

Kendisinden para isteyen Nizam’dan kurtulmaya çalışan Dara, bir oyun kurmuştur. Dara oyununu kurarken Nizam onun peşindedir ama avcılar av olmuştur, Nizam’ın peşinde de Viking vardır. Kuzey Irak hareketli bir operasyona gebedir.

Doğan, aldığı infaz emri ile değerleri arasında bocalarken bir başka infaz emri de 4 numaranın tetikçisine verilmiştir. Tetikçi emri yerine getirmek için derhal harekete geçecektir.

ÜNLÜ SİLAH KAÇAKÇILARI KİM?

Harun Karacabey'in tam olarak kimi temsil ettiğini bilmiyoruz; ancak Türkiye'nin en büyük silah kaçakçılarının kimler olduğuna bakabiliriz.

ABUZER UĞURLU KİMDİR?

Ebuzer Uğurlu 1940 doğumlu. (Harun Karacebey 1950'li). Aslen Malatyalı'dır. Türkiye'nin en büyük silah ve uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinir.

70'li yıllarda Türkiye'ye milyonlarca adet mervi onbinlerce adet silah soktu; ancak delil yetersizliğinden bir türlü yargılanamadı.

İSMAİL HACISÜLEYMANOĞLU - OFLU İSMAİL

1977 yılında Hollanda'da yakalandı 3,7 uyuşturucunun ona ait olduğu ileri sürüldü.

Türkiye'de iki cinayet nedeniyle idamla yargılandığı için Hollanda'dan iade edilmedi.

Bulgaristan bağlantılı silah kaçakçılığıyla suçlanmıştı.

2015 yılında öldü.

 

Yorumlar