Hartum Büyükelçisi Aydın Sudan Savunma Bakanı ile görüştü

HARTUM (AA) - Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Sudan'ın bölgede istikrarlı örnek ülke ve aktif güç olması için Türkiye'nin desteğe hazır olduğunu belirtti.Sudan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,...

Google Haberlere Abone ol
Hartum Büyükelçisi Aydın Sudan Savunma Bakanı ile görüştü

HARTUM (AA) - Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Sudan'ın bölgede istikrarlı örnek ülke ve aktif güç olması için Türkiye'nin desteğe hazır olduğunu belirtti.

Sudan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Aydın Sudan'daki görevinin sona ermesi münasebetiyle Savunma Bakanı Avad Muhammed Ahmed Bin Avf ile görüştü.

Görev süresi dolan Büyükelçi Aydın görüşmede, Türkiye'nin, Sudan'ın bölgede güçlü olması, kalkınma, refah ve istikrarda örnek olması için desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Açıklamada, Aydın'ın görevi boyunca iki ülke arasındaki karşılıklı üst düzey ziyaretleri teşvik ettiği, yatırımcılara bölgeyi tanıma fırsatı sunduğu, bu sayede çok sayıda Türk şirketin ülkede tarım, hayvancılık, madencilik, altyapı projeleri, hizmet ve eğitim sektöründe yatırımlar yaptığı kaydedildi.

Sudan Savunma Bakanı Avf'ın da Türkiye'nin dünyada askeri, ekonomik ve siyasi güç olarak aktif varlığına dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinin ekonomik, diplomatik ve toplumsal alana olumlu etkilerinden övgüyle söz ettiği aktarıldı.

Yorumlar